Akın var akın ‘Kuru Otlar Üstüne’ye akın!

Nuri Bilge Ceylan'ın önceki gün vizyona giren 'Kuru Otlar Üstüne' filmini görmek isteyenler sinema önünde kuyruk oluşturuyor. İlk gün 20 binden fazla seyircinin izlediği filmin ilk üç günde 60 bin sınırını geçmesi bekleniyor. Ceylan'ın en çok izlenen filmi 304 bin seyirci rakamı ile 'Kış Uykusu'

Kültür Sanat 1 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İki gündür İstiklal Caddesi’nde sinemaların önünde kuyruklar oluşuyor. Sebebi de Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi. Günler öncesinden filme bilet alanlar salondaki yerini alırken, daha sonraki günler için bilet almak isteyenler sinemaların önünde kuyruk oluşturdu.

Ceylan’ın ilk filmi ‘Kasaba’ 28 Kasım 1997’de Beyoğlu Sineması’nda vizyona girdiği günleri bilenler için bu manzara olağanüstü bir durum. Boxoffice Türkiye’de bu manzara karşısında filmin dağıtımcısı Bir Film’i arayıp sormuş ilk gün kaç kişi izledi filmi diye. Bir Film 20 bin’den fazla demiş. Filmin ilk üç günde 60 bin seyirci sınırını aşması bekleniyor.

Cannes’dan ödülle dönen Ceylan’ın ‘Uzak’ filmi 57 bin kişi tarafından izlenmişti. Ceylan’ın en çok izlenen filmi ‘Kış Uykusu’ olmuştu. 16 hafta vizyonda kalan filmi 304 bin kişi izlemişti Türkiye’de. ‘Ahlat Ağacı’ ise 26 hafta vizyonda kaldı ve 246 bin seyirci tarafından seyredildi. ‘Kuru Otlar Üstüne’nin bu iki filmi de geçip en çok izlenen Ceylan filmi olması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.