‘Kuru Otlar Üstüne’yi ilk haftasında 118 bin kişi izledi. Sinemaya giden seyirci oranı yüzde 19 arttı

Türkiye'nin Oscar adayı olan, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' ilk haftasında 118 bin 848 seyirci tarafından izlendi. Film bir önceki haftaya göre seyircinin sinemalara gitme oranının artmasına da neden oldu. Önceki haftaya göre yüzde 19 daha fazla seyirci sinemaya gitti.

Kültür Sanat 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Nuri Bilge Ceylan’ın Türkiye’nin Oscar adayı olan ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi ilk haftasında 118 bin 848 kişi tarafından izlendi. Boxoffice Türkiye’nin rakamlarına göre film şu an itibariyle 13 milyon 417 bin lira hasılat elde etti. Türkiye’de geçen haftanın en çok izlenen filmi olan ‘Kuru Otlar Üstüne’, seyircinin sinemalara gitmesini de sağladı. Çünkü bir önceki haftaya göre sinemaya giden izleyici oranı yüzde 19 arttı.

Nuri Bilge Ceylan’ın filmlerinin izlenme rakamlarına göre ‘Kuru Otlar Üstüne’ daha ilk haftasında, yönetmenin ilk dört filminin gişesinden fazla izleyici tarafından izlendi. ‘Kasaba’, ‘Mayıs Sıkıntısı’, ‘Uzak’, ‘İklimler’ filmleri vizyona girdiğinde her birinin vizyon sırasında izleyici rakamı ‘Kuru Otlar Üstüne’nin altında.

Filmin en çok izlenen Nuri Bilge Ceylan filmi olması bekleniyor. Filmin dağıtımı yapan Bir Film, Ceylan’ın filmine olan ilgi karşısında seyircilere teşekkür etti.

'Kuru Otlar Üstüne', yönetmenlerden ve eleştirmenlerden tam not aldı‘Kuru Otlar Üstüne’, yönetmenlerden ve eleştirmenlerden tam not aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.