‘Kuru Otlar Üstüne’yi hafta sonu 70 binden fazla insan izledi

'Kuru Otlar Üstüne' ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Nuri Bilge Ceylan'ın en iyi açılış yapan filmi oldu. Ceylan'ın en çok izlenen filmi 'Kış Uykusu'nun ilk üç gün seyirci rakamı 43 bindi. 'Ahlat Ağacı' ise ilk üç günde 47 bin kişi tarafından izlenmişti.

Kültür Sanat 3 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Merve Dizdar, 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

‘Kuru Otlar Üstüne’ ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Nuri Bilge Ceylan’ın en iyi açılış yapan filmi oldu. Bu yıl yapılan 76. Cannes Film Festivali’nde ana yarışmada Altın Palmiye ödülü için yarışan film, başroldeki Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandırmıştı. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini yapan film, 29 Eylül Cuma günü vizyona girdi.

Cuma gününden itibaren İstiklal Caddesi’nde sinemaların önünde kuyruklar oluşmuştu. Yoğun ilginin de gösterdiği üzere ‘Kuru Otlar Üstüne’nin en çok izlenen Ceylan filmi olması bekleniyor.

Ceylan’ın Cannes’dan ödülle dönen ‘Uzak’ filmi 64 bin kişi tarafından izlenmişti. Ceylan’ın en çok izlenen filmi ‘Kış Uykusu’ olmuştu. 16 hafta vizyonda kalan filmi 304 bin kişi izlemişti. ‘Ahlat Ağacı’ ise 26 hafta vizyonda kaldı ve 246 bin seyirci tarafından seyredildi.

‘Kuru Otlar Üstüne’, Anadolu’nun ücra bir köyünde öğretmenlik yapan ve İstanbul’a tayinini bekleyen Samet’in kendisi gibi genç bir öğretmen olan Nuray ile tanışması sonrasında yaşananları anlatıyor.

Sorular iyidir, hikayenin nerede geçtiği önemlidir: Nuri Bilge Ceylan'ın taşrasıSorular iyidir, hikayenin nerede geçtiği önemlidir: Nuri Bilge Ceylan’ın taşrası

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.