Kuru Otlar Üstüne’nin Oscar macerası başlamadan bitti

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, yaklaşan 96. Oscar Töreni için 10 kategoride kısa listeleri açıkladı. Türkiye'nin adayı 'Kuru Otlar Üstüne', En İyi Uluslararası Film listesinde yer almadı.

Kültür Sanat 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin adayı ‘Kuru Otlar Üstüne’, Oscar listesine giremedi. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin açıkladığı kısa listede En İyi Uluslararası Film kategorisinde Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi yarışacak 10 yapım arasında yok. En İyi Uluslararası Film, Belgesel, Ses, Özgün Film Müziği, Özgün Şarkı, Makyaj ve Kuaför, Görsel Efekt, Canlı Aksiyon Kısa Film, Belgesel Kısa Konu ve Animasyon Kısa Film dallarındaki adaylar açıklanırken listenin tamamı önümüzdeki ay duyurulacak. Ödüllerin sahiplerini bulacağı tarih ise 10 Mart 2024.

96. Oscar Ödülleri için aday olması beklenen ‘Dolunay Katilleri’, ‘Barbie’, ‘Oppenheimer’, ‘Poor Things ve ‘The Color Purple’ filmler çeşitli kategorilerde aday gösterildi. Bu yılki ödüllerin en büyük favorilerinden gişe rekortmeni ‘Barbie’ şimdilik beş dalda aday olurken Martin Scorsese’nin ilk western filmi ‘Dolunay Katilleri’ dört, ‘The Color Purple’, ‘Oppenheimer’ ve ‘Poor Things’ ise açıklanan kısa listede üçer dalda adaylıkla öne çıktı.

Aki Kaurismaki ve Jonathatn Glazer’ın filmleri en güçlü adaylar

Ukrayna yapımı belgesel ‘Mariupol’da 20 Gün’ ve Tunus yapımı ‘Dört Kız / Four Daughters’, Uluslararası Uzun Metraj ve Belgesel Uzun Metraj kategorilerinde kısa listeye girerek çifte adaylık elde etti. Finlandiya’nın adayı Aki Kaurismaki’nin filmi ‘Sararmış Yapraklar’ ve İngiltere’nin Oscar adayı Jonathan Glazer’in yeni filmi ‘The Zone of Interest’ En İyi Uluslararası Film dalındaki en güçlü adaylar arasında.

96. Oscar Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışacak diğer yapımlar ise şöyle: Japonya’dan ‘Perfect Days’, Bhutan’dan ‘The Monk and the Gun’, Danimarka’dan ‘The Promised Land’, Fransa’dan ‘The Taste of Things’, Ermenistan’dan ‘Amerikatsi’, İzlanda’dan ‘Godland’, İtalya’dan ‘Io Capitano’, Meksika’dan ‘Totem’, ‘Fas’tan ‘The Mother of All Lies’, İspanya’dan ‘Society of the Snow’, Tunus’tan ‘Four Daughters’ ve Ukrayna’dan ‘Mariupol’de 20 Gün’

İki dev yönetmenin kavgası... Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştuİki dev yönetmenin kavgası… Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.