O eski halinden eser yok şimdi: Lincoln’ün heykeli sıcaktan eridi

ABD'nin en sevilen başkanlarından Abraham Lincoln'ün anıt mezarında bulunan heykelinin balmumu replikası sergilendiği Washington'da eridi. Kentteki aşırı sıcaklardan ötürü eriyen heykel, sosyal medyada da alay konusu oldu.

Kültür Sanat 27 Haziran 2024
Abraham Lincoln'ün balmumu heykeli eridi.

Sembol başkanın heykeli sıcak hava kurbanı. ABD’nin başkenti Washington’da geçen şubat ayında açılışı yapılan Abraham Lincoln heykeli eridi. ABD tarihinin en sevilen başkanlarından Lincoln’ün balmumu heykeli kentteki aşırı sıcaklara daha fazla dayanamadı. 40 dereceyi aşan sıcaklar karşısında balmumu heykel eridi.

Heykeltıraş Williams: Erimemesi gerekiyordu

Washington’daki Abraham Lincoln anıt mezarında yer alan heykelin balmumu replikası olan yapıtın erimesi sosyal medyada esprili paylaşımları beraberinde getirdi. Eserin heykeltıraşı Sandy Williams çevrimiçi bir toplantıda böyle bir sonucu çok da beklemediğini söyledi. Eriyen balmumu heykelinin internette espri konusuna dönüşmesi hakkında da konuşan sanatçı bunu anlayışla karşıladığını belirtti. Eserin kamusal bir yapıta dönüştüğünü, dolayısıyla esprileri doğal karşıladığını sözlerini ekledi.

ABD’deki Richmond Üniversitesi’nde sanat profesörü olan Sandy Williams balmumu heykeli 60 derecelik sıcaklığa dayanacak biçimde yaptığı söyledi. Ancak heykel 40 derecede eridi. Sanatçı “heykelin erimemesi gerekiyordu” dedi.

450 milyon dolarlık tablonun hikâyesi belgesel oluyor450 milyon dolarlık tablonun hikâyesi belgesel oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.