Oasis konserinde karaborsa krizi: El altından dört bin bilet satıldı

Oasis’in 15 yıl aradan sonra yapılacak turnesinde karaborsacılar biletlerin tükenmesi sonrası 4.500’den fazla bileti yeniden satışa sundu. Bilet fiyatlarından şikayet eden ve bulamayanlar çareyi el altından bilet satın almakta buldu.

Kültür Sanat 10 Eylül 2024
Oasis grubu kurulduğu 1991 yılından itibaren uzun bir süre İngiliz müzik dünyasına damgasını vurmuştu.

15 yıl aradan sonra yeniden bir araya geleceklerini bir konser programıyla duyuran İngiliz müzik grubunun İngiltere’deki Wembley Stadyumu’nda vereceği konserin biletleri satışa çıktığında satış sitesi çökmüştü. Hayranlar bir yandan bilet fiyatlarından şikayet etmiş, bir yandan da biletlerin bu kadar kısa sürede tükenmesini  eleştirmişti.

Bilet satışları tam anlamıyla kriz yaratmışken şimdi de karaborsa bilet satışları gündemde. Yoğun ilgiyi fark eden karaborsacılar el altından bilet satışını artırdı. The Guardian  ‘ikincil’ bilet satış platformlarının Gallagher kardeşlerin uzun zamandır beklenen İngiltere konserleri için kuralları ihlal ederek 4.500’den fazla bilet ilan ettiğini açıkladı. Sektör uzmanları karaborsacıların daha fazla bileti ellerinde tuttuğuna ve satışlardaki kriz yatıştıktan sonra bu biletleri satışa çıkaracaklarına inanıyor.

İngiltere ve İrlanda’da yapılması planlanan konserlerin fiyatları ilk önce 65-148 sterlin bandındaydı; ancak artan talep dolayısıyla bilet fiyatları sonra 355 sterline kadar çıktı. Hayranlar da buna tepki gösterince Başbakan Starmer biletlerin herkes için uygun fiyatlı olmasını sağlamaya çalışacaklarını söylemişti.

200 bin sterlin kâr edenler var

The Guardian’ın belgelerine göre bu karaborsacılar WhatsApp gruplarında birbirleriyle iletişime geçiyor. Hatta bir karaborsacı grubu sosyal medyada, gerçek hayranlar pahasına bilet kapmak için ipuçları veren üyelikleriyle iki yüz bin sterlin kâr elde ettiklerini söylüyor. Tüm bunlar Liam ve Noel Gallagher’ın 15 yıl sonra yeniden bir araya gelmesiyle oluşan heyecandan karaborsacıların da faydalandığını ve tahminlere göre dört yüz milyon sterlin gelir getirmesi beklenen turneden büyük bir kâr sağladıklarını ortaya koyuyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.