Oğuz Atay’ın ilk kitabı, 50 yıl sonra yeniden yayımlandı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Oğuz Atay'ın 50 yıl önce kaleme aldığı 'Topoğrafya' adlı mesleki kitabını yeniden yayınladı. Atay'ın İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde Doçent Öğretim Üyesi olduğu zamanda yazdığı eser, yazarın yayınlanan ilk kitabı.

Kültür Sanat 24 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Oğuz Atay, kitabı 50 yıl önce kaleme aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Oğuz Atay’ın 50 yıl önce kaleme aldığı ‘Topoğrafya’ adlı mesleki kitabını yeniden yayımladı. ‘Topoğrafya’ Atay’ın İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nde Doçent Öğretim Üyesi olduğu zamanda yazdığı, yayınlanan ilk kitabı. Yazarın en ünlü eseri ‘Tutunamayan’lar ise bu kitaptan iki yıl sonra yayınlandı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, yeni nesillerin bu kitap aracılığıyla Atay ile yeniden buluştuğunu söyledi: “Atay’ın anısını yaşatmak için yaklaşık 50 yıl önce yazdığı ‘Topoğrafya’ adlı mesleki kitabı yeni tasarımı ile yeniden bastırarak, kütüphanelerdeki yerini almasını sağladık” dedi.

Bir tarih belgesel oluyor: Mehmet Güreli'nin gözünden Necip SarıcıBir tarih belgesel oluyor: Mehmet Güreli’nin gözünden Necip Sarıcı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.