Olivia Rodrigo kürtajın yasak olduğu eyaletteki konserinde prezervatif dağıttı

Olivia Rodrigo ABD'de dikkat çeken bir harekete imza attı. Genç kuşağın yıldızı parlayan müzisyenlerinden Rodrigo, belirli durumlar haricinde kürtajın yasak olduğu Missouri eyaletindeki konserde ücretsiz prezervatif ve ertesi gün hapı dağıttı.

Kültür Sanat 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Olivia Rodrigo son dönemin en çok dinlenen isimlerinden.

Olivia Rodrigo, kürtaj karşıtlarını kızdırdı. ABD’nin orta kesimindeki Missouri eyaletindeki konser öncesi prezervatif ve ertesi gün hapı dağıttı. Missouri eyaleti ABD’de en sert kürtaj kurallarının uygulandığı eyalet olarak öne çıkıyor. Belirli sağlık sorunları haricinde eyalet sınırları içerisinde kürtaj yaptırmak yasak.

Önceki gün eyaletteki St. Louis kentinde düzenlenen konsere katılan müzikseverler etkinlik alanına girişte bir sürprizle karşılaştı. BBC’nin haberine göre, 21 yaşındaki pop şarkıcısı ve söz yazarı Olivia Rodrigo’nun turnesi Ulusal Kürtaj Fonları Ağı isimli kuruluşla ortaklık içinde düzenleniyor. Şu anda turnede olan genç müzisyenin konserlerinden elde edilen gelirin bir bölümü ‘Fund 4 Good’ adlı derneğe bağışlanacak.

Olivia Rodrigo 2022’de de tepki göstermişti

Missouri’deki dernek eyalet dışında kürtaj olmak isteyenlere maddi destek sağlamak amacıyla kurulmuştu. Kürtaj hakkı konusunda daha önce de duyarlılık sergileyen Olivia Rodrigo, 2022 yılında da ABD genelinde kürtaj hakkını federal düzeyde anayasal güvenceye alan Roe-Wade kanunun iptal edilmesini protesto etmişti.

Dua Lipa yeni albümüyle yazı getirecekDua Lipa yeni albümüyle yazı getirecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.