Ömer Faruk Sorak Altın Koza’nın jüri başkanı oldu

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanı Ömer Faruk Sorak oldu. 18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan festival Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'nin de Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak.

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanlığını Ömer Faruk Sorak üstlenecek.

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ndeki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı Ömer Faruk Sorak oldu. Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında özel bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan festival, seçkisiyle de iddialı. Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde büyük beğeni toplayan ve ödülle dönen son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’nin Türkiye prömiyeri de Altın Koza’da yapılacak.

TRT’de kameraman olarak görev alan Ömer Faruk Sorak, 1998 yılında kurduğu Böcek Yapım ile birçok filmde görüntü yönetmenliği ve yönetmenliğini de üstlendi. Reklam filmleri ve klip çekimlerinin yanı sıra yönetmen koltuğunda oturduğu ilk film, ‘’Vizontele’ oldu. 2000 yılında gösterime giren yapım 3 milyon izleyici sayısına ulaşan ilk Türk filmi oldu.  Vizontele’den sonra 2003 yılında 4 milyon izleyici sayısına ulaşan ‘G.O.R.A.’ yı çekti. 2006 yılında ise kadrosunda Jean-Claude Van Damme’ın da yer aldığı ’Sınav’ filminin yönetmen koltuğunda oturan Sorak, 2009 yılında da ‘’Yahşi Batı’’’filminde yönetmenlik yaptı. 2011 yılında ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ adlı romantik drama filmi ile büyük ilgi gören Sorak, 2020 yılında ‘’Aşk Tesadüfleri Sever’in devam filmine imza attı. Yönetmen son olarak ‘Bandırma Füze Kulübü’ ve 2Kendi Yolumda’ filmlerine imza attı.

Altın Koza’da 1 milyon 285 bin TL ödül dağıtılacak

Ulusal Uzun Metrajda En İyi Film, Yılmaz Güney Ödülü, Jüri Özel Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, En İyi Kurgu Ödülü, Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü kategorilerinde; Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde; Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde; Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film, En İyi Canlandırma Film, En İyi Deneysel Film, En İyi Kurmaca Film kategorilerinde; Adana Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü kategorisinde 1 milyon 285 bin TL ödül dağıtılacak.

Işık ve sevgiyle İlhan İremIşık ve sevgiyle İlhan İrem

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.