Ömer Kavur çok sevdiği Beyoğlu’na dönüyor!

'Anayurt Oteli', 'Gece Yolculuğu' ve 'Yusuf ile Kenan' gibi yerli sinema tarihine geçen Ömer Kavur aramızdan ayrılalı 19 sene oldu. Yönetmenin de çok sevdiği Beyoğlu Sineması Şubat ayında Kavur'u filmleriyle anacak.

Kültür Sanat 6 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Ömer Kavur lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğinde takvimler 12 Mayıs 2005’i gösteriyordu. ‘Anayurt Oteli’, ‘Göl’, ‘Amansız Yol’, ‘Gece Yolculuğu’, ‘Yusuf ile Kenan’ gibi yerli sinema tarihine geçen Kavur Beyoğlu sinemasının de sıkı bir müdavimiydi.

Kavur ölümünden 19 yıl sonra çok sevdiği Beyoğlu sinemasına konuk oluyor. İstiklal Caddesi’nin simge yapılarından Beyoğlu Sineması bu sene ayın yönetmeni olarak Ömer Kavur’u onurlandırıyor. Bu vesileyle yönetmenin ‘Gece Yolculuğu’, ‘Yusuf ile Kenan’, ‘Gizli Yüz’ ve Kavur’a birçok ödül getiren, yönetmenin ilk başyapıtı kabul edilen 1987 yapımı ‘Anayurt Oteli’ filmleri gösterilecek.

Beyoğlu Sineması’nda Şubat ayının öne çıkan diğer etkinlikleri ise şöyle:

📌 Ayın Teması kapsamında Türk Sineması’nda Edebiyat Uyarlamaları filmleri gösterilecek. Ardından ‘Dört Köşeli Üçgen’ filmi yönetmeni Mehmet Güreli’nin katılımıyla Görkem Yeltan moderatörlüğünde, ‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’ filmi yönetmeni Çiğdem Vitrinel ve yazar İlhami Algöl’ün katılımıyla Pelin Batu moderatörlüğünde, ‘Sis ve Gece’ filmi yönetmeni Turgut Yasalar ve yazar Ahmet Ümit’in katılımıyla Eren Danışman moderatörlüğünde söyleşiler yapılacak.

📌Ülke Sineması bölümünün Şubat ayı konuğu Macaristan. Türk-Macar yılı kapsamında ve Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle ‘Macarlar’, ‘Beyaz Kısrağın Oğlu’, ‘Kızıllar ve Beyazlar’, ‘Çocuklarıma Günce’ ve ‘Benim XX. Yüzyılım’ filmleri gösterilecek.

📌Beyoğlu Sineması’nın Şubat ayındaki bir diğer konuğu Yaşar Kemal. Usta yazar ölümünün dokuzuncu yılında ‘Yaşar Kemal Efsanesi’ belgeseliyle anılacak. Filmin 28 Şubat Çarşamba günü saat 15.00’teki gösteriminin ardından Feride Çetin moderatörlüğünde yönetmen Aydın Orak’ın katıldığı bir söyleşi olacak.  

📍Haftanın altı günü kapılarını açan Beyoğlu Sineması etkinliklerinin ücretsiz biletlerine İstanbul Senin uygulaması üzerinden erişilebilir. Sinemanın tüm etkinlik programlarına Beyoğlu Sineması sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinde.

'Yol' 24 yıl sonra Beyoğlu Sineması'na dönüyor‘Yol’ 24 yıl sonra Beyoğlu Sineması’na dönüyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.