Ömer Türkeş ölüm yıldönümünde Sabahattin Ali’yi anlatacak

Maltepe Belediyesi Göklerde Kartal Gibiydi: Romancı, Öykücü ve Şair olarak Sabahattin Ali başlıklı bir panelle Sabahattin Ali'yi anacak. Yarın gerçekleşecek etkinliğin konuşmacılarından arasında 10Haber edebiyat eleştirmeni A. Ömer Türkeş de var.

Kültür Sanat 1 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’de öykücülük tarihine çığır açan, romanları klasikler arasına giren yazar Sabahattin Ali 2 Nisan 1948’de 41 yaşında öldürüldü. Cinayetin sırrı bugün hâlâ çözülmüş değil. Usta yazar her ölüm yıldönümünde olduğu gibi bu sene de çeşitli etkinliklerle anılacak.

Sabahattin Ali ve kızı Filiz Ali. Yazar öldürüldüğünde Filiz Ali, 11 yaşındaydı.

Bu etkinliklerden biri Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı “Göklerde Kartal Gibiydi: Romancı, öykücü ve şair olarak Sabahattin Ali” panel olacak. Moderatörlüğünü şair ve yazar Emirhan Oğuz’un üstlendiği panelde Sabahattin Ali’nin farklı türdeki eserleri ve hayatı ele alınacak. 10Haber edebiyat eleştirmeni A. Ömer Türkeş öykücü ve yazar Behçet Çelik ile şair ve yazar Paris Kuseyri panelin konuşmacıları olarak usta yazarı anacak.

📌2 Nisan Salı günü saat 20.30’da gerçekleşecek etkinlik, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kardelen 1 Salonu’nda.

Sabahattin Ali ve geç gelen itibarı: 'Tehlikeli' damgasından, 'Büyük yazar' kabul edilmeye 75 yılda geçişSabahattin Ali ve geç gelen itibarı: ‘Tehlikeli’ damgasından, ‘Büyük yazar’ kabul edilmeye 75 yılda geçiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.