Ortamda duygulu anlar: 45 yıl sonra Beatles şarkısı dinliyoruz

Beatles hayranları hayatlarında unutulmayacak bir an yaşıyor. Grubun 45 yıl sonra yayınlanan ve son şarkısı olma özelliği taşıyan 'Now and Then' dünden beri dillerden düşmüyor. Her yaş grubundan insanın duygu yüklü yorumlarla sosyal medya hesaplarından paylaştığı şarkı şimdiden büyük ilgi gördü.

Kültür Sanat 5 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Müzik tarihini değiştiren, bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmamasına neden olan Beatles’tan veda şarkısı. İşin içinde veda kelimesi olunca elbette durumun vehameti ve duygusal yükü de bir hayli fazla oluyor. 1960’lı yılların başından itibaren hayatımızda olan bu pop ikonu topluluğun yayınlanması 45 yıl süren ‘Now and Then’ şarkısı nihayet yayında. Taslağı Joh Lennon tarafından hazırlanan ve yıllarca nadasa bırakılan şarkı, grubun hayattaki iki üyesi Paul McCartney ve Ringo Starr’ın dokunuşuyla müzikseverlerin huzurunda.

Dün itibarıyla Youtube, Spotify ve daha pek çok platformda yayınlanan şarkı kısa sürede milyonlarca kez dinlendi. Bu haberin yazıldığı saatte YouTube’da, bir günün sonunda şarkının klibini izleyen tekil kullanıcı sayısı 10 milyonu aştı. Klibin altında yapılan yorumlarda en çok dikkat çeken kelime ise “Ağlıyorum” oldu. Neredeyse yarım yüzyıldır Beatles’tan yeni bir şey dinlememiş olan grubun tutkulu dinleyicileri için bu elbette bir şarkıdan öte. Adeta kendi gençlik yıllarına da bir selam niteliği taşıyor. Grubu bir arada hiç görememiş daha genç kitleler için ise ‘Now and Then’ apayarı bir heyecan sebebi.

Beatles sevenler Peter Jackson’a şükran duyuyor

Hayatları boyunca yeni çıkan bir Beatles şarkısına denk gelmemiş olan kitlelerde oluşan sevinç de yine duygu yüklü. Sosyal medyadaki bu reaksiyonun yanı sıra dünya basını da günlerdir şarkının gelişini iple çeken haberler yapmakta. Elbette 10Haber de bunlardan biri. Şarkının yayınlanacağının açıklandığı günden itibaren süren bekleyiş nihayet sona erdi ve klibiyle birlikte artık grubun tutkulu dinleyicilerinin.

50 yıl önce dağılan grup, buna rağmen popüler kültürün ayrılmaz bir parçası olmayı sürdürdü. Grubun her üyesi ayrı ayrı bir efsane olarak kabul edilirken Beatles, belki de genç kuşakla bağ kurmayı başarabilen en eski topluluk konumunda. Üstelik bunu haliyle hiçbir şey yapmıyorken sağlamış durumda. Dün itibarıyla yayınlanan ‘Now and Then’i biraz da yönetmen Peter Jackson’a borçluyuz. Yedi saati aşkın uzunluğuyla dikkat çeken ve grubun tarihinin bir yansıması olan ‘Get Back’, belgeselinin çekimlerinde Peter Jackson tarafından demosu kullanılan şarkı teknolojinin yardımıyla da şimdi yayında.

John Lennon’ın bestelediği ve demo olarak kaydettiği şarkı, müzisyenin suikast sonucu 1980 yılında hayatını kaybetmesiyle unutulmaya yüz tutmuştu. Peter Jackson’ın şarkıyı hazırladığı belgeselle gün yüzüne çıkardıktan sonra grubun hayattaki üyeleri Paul McCartney ve Ringo Starr, yapay zeka yardımıyla John Lennon’ın sesini daha pürüzsüz dinlenebilecek hale getirdi. Jackson’ın grubun tutkulu dinleyici kitlesine tek iyiliği de bu olmadı. Ödüllü yönetmen yakında yayınlacak olan kısa bir belgeselle de gruba olan sadakatini ve tutkusunu taçlandırmaya hazırlanıyor.

Velhasıl, anne-babalarından Beatles grubunun yayınladığı yeni şarkılarda duyduğu heyecanı dinleyerek büyüyen bir kuşak dünden beri aynı hissi yaşarken o güzel anne-babalar da gençlik yıllarını yâd ediyor. Şarkıya gelecek olursak; sanırım şu aşamada kimse için nasıl olduğunun pek bir önemi yok.

Beatles klibi Peter Jackson'a emanet: Başucumda saklayacağımBeatles klibi Peter Jackson’a emanet: Başucumda saklayacağım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.