Oscar yarışında hangi filmler olacak? Toronto’dan haber var: ‘The Life of Chuck’

Oscar yarışında Venedik ve Toronto film festivallerinin öne çıkanların kendine yer bulduğu bir gerçek. Venedik'te 'Yan Oda' Altın Aslan almıştı. Toronto da 'The Life of Chuck' Halkın Seçimi Ödülü'nün sahibi oldu. Bu iki filmin ismini bir kenara yazın

Kültür Sanat 16 Eylül 2024

Son 15 yıldır Toronto Film Festivali, Oscar yarışında öne çıkan filmlerin belirlendiği bir festival olarak tanınıyor. Çünkü seyirci oylarıyla belirlenen Halkın Seçimi Ödülü’nü kazananlar bir şekilde Oscar yarışında kendine yer buluyor.

Verilerle konuşursak Toronto Film Festivali’nde Haklın Seçimi Ödülü’nü kazanan son 14 filmden 12’si En İyi Film dalında Oscar Ödülü adaylığı elde etti ve bunlardan dördü ‘Zoraki Kral / The King’s Speech’, ’12 Yıllık Esaret / 12 Years a Slave’, ‘Yeşil Rehber / Green Book’ ve ‘Nomadland’ En İyi Film Oscar’ını kazandı.

‘The Life of Chuck Stephen King uyarlaması

Dün sona eren  festivalde bu yıl Halkın Seçimi Ödülü’nü Mike Flanagan’ın yönettiği Tom Hiddleston, Mark Hamill’in rol aldığı Stephen King uyarlaması ‘The Life of Chuck’ kazandı. Bu seçimlerde öne çıkan diğer iki filmse Cannes’da gösterilen Jüri Özel Ödülü ile kadın oyuncularına (Adriana Paz Zoe Saldaña, Selena Gomez ve Karla Sofía Gascón) En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandıran Jacques Audiard’ın yönettiği ‘Emilia Perez’, yine Cannes’da Altın Palmiye kazanan Sean Baker’ın ‘Anora’ oldu. ‘Emilia Perez’ birinci ‘Anora’ ise ikinci oldu.

Belgesel kategorisinde Halkın Seçimi Ödülü’ne ise Mike Downie’nin yönettiği ‘The Tragically Hip: No Dress Rehearsal’ filmi değer görüldü. Geceyarısı Çılgınlığı bölümünde Halkın Seçimi Ödülü’nün sahibi ise Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü alan Demi Moore ‘un başrolde oynadığı ‘The Substance’ oldu.

Julianne Moore and Tilda Swinton, Almodovar’ın ‘Yan Oda’ filminde başrolde oynuyor.

‘Yan Oda’ da Oscar yarışına adını yazdırdı

Oscar yarışında yer alan filmlerin bir kısmı da Venedik Film Festivali’nde öne çıkan yapımlar oluyor. Bu yıl festivalde Pedro Almodovar’ın yönettiği ‘Yan Oda / The Room Next Door’ Altın Aslan aldı ve Oscar ödül sezonunda kendine yer bulacak filmlerden biri olarak öne çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.