Oscar’da yeni dönem: Artık castingciler de ödüllendirilecek

Oscar için yeni heykelcik geliyor. 1929'dan bu yana verilen Oscar Ödülleri'ne yeni bir kategori eklendi. 2026'dan itibaren En İyi Cast Direktörü de törende ödüllendirilecek.

Kültür Sanat 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Yenii ödül 2026'dan itibaren verilecek.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929’dan bu yana verilen Oscar ödülleri için geri sayım devam ediyor. Son yılların heyecan dozu en yüksek töreni 11 Mart’ta gerçekleşecek. Seçimleriyle zaman zaman tartışma konusu olan Akademi, bu yılki törenler için bekleyiş devam ederken yaptığı açıklamayla bir yeniliği duyurdu. Törenlerde artık bir dalda daha yarış olacak. Hollywood’un en prestijli ödüllerine yeni bir kategori eklendi. Cast direktörlerinin ödül alacağı kategorinin adı “En İyi Oyuncu Kadrosu Seçimi” (Best Achievement in Casting) olarak açıklandı.

Oscar ödüllerinde 23 yıl sonra yenilik

Adı geçen kategori, 2025 yılında vizyona giren ve  2026 Oscar Ödülleri’nde yarışacak filmler için geçerli olacak. Akademi CEO’su Bill Kramer ve başkan Janet Yang, “Cast direktörleri film yapımında önemli bir rol oynuyor ve akademi geliştikçe tanıdığımız ve kutladığımız disiplinlere “Oyuncu Seçimi Ödülü” kategorisini de eklemekten gurur duyuyoruz” dedi. Akademi en son 2001 yılında En İyi Animasyon kategorisini yarılmaya dahil etmişti. Böylece ödüllerde 23 yıl sonra bir yenilik yaşandı.

Raf Gezgini: Bu senenin Oscar'ı kitaplaraRaf Gezgini: Bu senenin Oscar’ı kitaplara

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.