Oscarlı müzisyen Billi Eilish çocuklara masal okuyacak

BBC'nin çocuklar için kurduğu CBeebies'de çocuklara masal okuyacak yeni isim Billie Eilish oldu.'This Moose Belongs to Me' kitabını seslendiren Eilish doğanın korunmasının önemini anlatan kitabı bu konuyu önemsediği için özellikle seçtiğini söyledi.

Kültür Sanat 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
‘CBeebies bedtime story’ (CBeebies masalları) BBC’nin çocuklar için kurduğu televizyon kanalı CBeebies’in bir uzantısı. Daha önce Harry Styles, Sir Elton John, Dave Grohl, Ed Sheeran ve Dolly Parton gibi birçok ünlü ismin masal seslendirmesi yaptığı kanalın son transferi Billie Eilish oldu. Oliver Jeffers’ın ‘This Moose Belongs to Me’ isimli doğanın korunmasının önemini anlatan kitabını seslendiren Eilish kitabı seçme sebebinin müziği sevdiği kadar doğayı da sevmesi olduğunu söyledi. Oscar ödüllü müzisyenin seslendirdiği masal 19 Temmuz Cuma günü CBeebies ve BBC iPlayer’da yayınlanacak.

Billie Eilish, CBeebies stüdyosunda seslendireceği masalın çekimini yaparken

‘Çocukken dünyada en sevdiğim şey masal dinlemekti’

Billie Eilish’in seçtiği kitap Marcel adında çok büyük bir geyiğe sahip olduğunu söyleyen Wilfred adında küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Marcel ve Wilfred’i ormanın derinliklerine kadar takip eden kitap başka birinin Wilfred’in geyiğini kendi geyiği olarak sahiplenmesi ve Wilfred’in bu olaydan önemli bir ders çıkarması ile devam ediyor.

Kitap ile ilgili olarak “Çocukken dünyada en sevdiğim şey masal dinlemekti ve masal dinleyemediğimde çok üzülürdüm. Bir sürü masalım vardı ve hepsini çok severdim” diyen Eilish kendisini dinleyen genç izleyicileriyle vahşi doğayı korumakla ilgili bir mesaj paylaşmak istediğini söyledi ve “Marcel gibi güzel, vahşi yaratıkları elbette korumalıyız ama aynı zamanda onları kendi hallerine de bırakmamız gerekiyor” dedi.

Hem vegan hem çevre aktivisti

Müzisyen Billie Eilish ilk teklisi ‘Ocean Eyes’ı yayınladığında sadece 14 yaşındaydı. O zamandan beri üç popüler stüdyo albümü yayınlayan ve 2021’de ilk tam arena turnesine çıkan Eilish bir hayvan refahı koruma ve çevre aktivisti de. Daha önce bitki temelli bir yaşam tarzının faydaları hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunan ve müzik kariyerinin karbon ayak izini azaltma taahhüdünde bulunan şarkıcı kendisi ve ekibi için vegan yemek seçenekleri sağladığı gibi turnelerinin iklim üzerindeki olumsuz etkisini azaltma çabalarının bir parçası olarak özel jetlerle uçmayı da reddediyor.

Dokuz Grammy ödüllü Billie Eilish, 2022 yılında Instagram’da paylaştığı bir klipte veganlığından şöyle bahsetmişti: “Endüstriyel gıda sistemimizde hayvanlara nasıl davranıldığını öğrendiğimde, bunun bir parçası olmak istemedim”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.