Oyuncu Liam Neeson’dan Gazzeli çocuklar için çağrı

Sanat dünyasının Gazze tepkisi artarak devam ediyor. UNICEF İyi Niyet Elçisi Liam Neeson, Gazze'de yaşananların "tahammül edilemez" seviyede olduğunu söyledi ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

Kültür Sanat 3 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Liam Neeson'un başrolünü oynadığı 'Taken 2' filmi İstanbul'da çekilmişti.

Liam Neeson, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gösterdi. UNICEF İyi Niyet Elçisi olan Hollywood yıldızı yaptığı açıklamada İsrail’in politikalarınıı “tahammül edilemez” seviyede olduğunu belirtti. Yıldız oyuncu Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında acil ateşkes talebini yineledi. ‘Schindler’in Listesi’, ‘Yıldız Savaşları’ ve ‘Taken’ serisindeki rolleriyle büyük beğeni toplayan oyuncu, yayınladığı videoda tıp malzemelerinin Gazze’ye ulaştırılmasının önemini de vurguladı.

Liam Neeson’dan acil ateşkes çağrısı

Liam Neeson, yayınladığı videoda, bölgeye yardım ulaştıran kurumların acil fon bağışına da ihtiyacını olduğunu belirterek çocukların, en çok acil ateşkese ihtiyacı olduğunu vurguladı. Aktör yaptığı çağrıda “Bu büyük insani felaketin, çocukların hayatındaki maliyeti tahammül edilemez durumda. Çatışma artık sona ermeli” dedi.

Euphoria oyuncusu Hunter Schafer Gazze'ye destek eylemlerinde gözaltına alındıEuphoria oyuncusu Hunter Schafer Gazze’ye destek eylemlerinde gözaltına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.