Euphoria oyuncusu Hunter Schafer Gazze’ye destek eylemlerinde gözaltına alındı

HBO dizisi ‘Euphoria’daki rolüyle küresel çapta ünlenen oyuncu Hunter Schafer bu kez farklı bir haberle gündemde. Schafer ABD başkanı Joe Biden'ın katıldığı bir şovun çekileceği bina önünde Gazze'ye destek protestolarına katıldı.

50 eylemciyle birlikte gözaltına alınan 25 yaşındaki oyuncunun hayranları rahat bir nefese alabilir, Schafer ve diğer eylemciler daha sonra serbest bırakıldı. 

Kültür Sanat 1 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Hunter Schafer, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İsrail- Filistin savaşının “kültür sanat cephesinde” bugüne kadar birçok açıklama ve protesto yapıldı. Sanatçılar katıldıkları eylemlerle ateşkes çağrısı yapıp Filistin’e desteklerini sundu. Bu isimlerden biri ‘Açlık Oyunları’ ve ‘Euphoria’ yapımlarında oynayan Hunter Schafer oldu.

HBO dizisi ‘Euphoria’da canlandırdığı Jules Vaughn karakteriyle küresel çapta ünlenen 25 yaşındaki oyuncu “Barış İçin Yahudi Sesi” (Jewish Voice for Peace) adlı grupla birlikte eylemdeydi. 100 kişiyi aşkın eylemci ABD Başkanı Joe Biden’ın konuk olduğu talk şov programının çekileceği binanın önünde toplandı.

Schafer, eylemde. Fotoğraf: Twitter

Barış mesajları veren tişörtler giyen eylemciler Gazze’deki katliamın durdurulması için acil çağrı yaptı. Schafer da birçok eylemci gibi yüz maskesi takmıştı. Bir ara “Yahudilerden Biden’a: Soykırımı Silahlandırmayı Durdurun” pankartını tutarken görüldü. Daha sonra 50’den fazla eylemciyle birlikte gözaltına alındı. Grubun bir sözcüsü de Hunter’ın tutuklandığını doğruladı. Bir gece gözaltında tutulan Hunter Schafer ve diğer eylemciler daha sonra serbest bırakıldı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jewish Voice for Peace NYC (@jvpny)

Barış İçin Yahudi Sesi grubu sosyal medya hesabından eylemden kareler paylaştı ve bir açıklama yayınladı. Biden’ı ve ABD’nin politikalarını eleştiren grup “Biden’ın ölümcül dış politikası Gazze’deki soykırımı finanse etti ve körükledi. İsrail hükümeti Gazze halkını gelişigüzel bombalayıp hastaneler, üniversiteler, elektrik ve su şebekeleri dahil altyapının %70’ini yok ediyor. Başkanın Amerikan halkını dinlemeye başlaması gerekiyor”  dedi.

Eurovision'un Filistin sınavı: İsrail yarışmaya katılıyorEurovision’un Filistin sınavı: İsrail yarışmaya katılıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.