Özkan Uğur’dan sevindiren haber

Müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur'un dün gördüğü kanser tedavisi nedeniyle entübe edildiği öğrenilmişti. Bugün ailesinden açıklama geldi: "Dün itibariyle hastalığıyla ilgili çok güzel haberler almaya başladık. Doktorlarının gayreti ve Allah'ın izniyle yoğun bakımdan çıkacağına inancımız tamdır."

Kültür Sanat 25 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Özkan Uğur daha önce kanseri yenmişti.

Müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur’un dün gördüğü kanser tedavisi nedeniyle entübe eldiliği kamuoyuna duyrulmuştu. MFÖ grubudan Fuat Güner “Özkan’ın bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Kemoterapi aldığı için böbrekleri ve ciğerleri zorlandı. Ciğerlerinden sıvı çekildi. Tedavisini tamamlayıp yakın zamanda aramıza dönecek inşallah” demişti.

Bugün Özkan Uğur’un ailesinden sanatçının sağlığı ile ilgili sevindirici haberler geldi. Sanatçının eşi Aysun Uğur ve oğlu Alişan Uğur yaptıkları açıklamada “Özkan Uğur’umuzun tedavisi devam etmekte olup, 29 Mayıs’tan bu yana yoğun bakımdadır. Dün itibariyle hastalığıyla ilgili çok güzel haberler almaya başladık. Doktorlarının büyük gayreti ve Allah’ın izniyle tedavilerin yan etkilerinden kaynaklanan sorunlarının da yakında çözüleceğine ve yoğun bakımdan çıkacağına inancımız tamdır. Hakkında çıkan kaynağı belirsiz olumsuz haberlere itibar etmemenizi rica ediyoruz. Yakında iyi haberlerini de bizzat vereceğiz inşallah. Ailesi olarak gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Dualarınızı esirgemeyin” dedi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Özkan Uğur (@ozkanugur)’in paylaştığı bir gönderi

Dün akşama doğru da Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Uğur’un tedavi gördüğü hasteneyi ziyaret edip ailesinden bilgi aldılar. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uğur eşi Aysun Aslan Uğur ile görüştü ve her türlü desteğe hazır olduklarını iletti.

‘Bu yaşta grip olacak değiliz ya’

Yıllardır kanserle mücadele eden Özkan Uğur daha önce iki kere illet hastalığı yenmişti. Geçen yıl tekrar hastalık nüksedince Özkan Uğur tedavi görmeye başladı. Uğur daha önce hastalıkla mücadelesini Şirin Sever’e anlatmıştı: “Kasığımda beze şeklinde ufak bir şişme oluştu; zararsız gibi görünüyordu en başta. Zaman geçtikçe o kitle ağrılı bir hale gelmeye başladı, bir ara ağrıdan duramaz hale geldim. Hastaneye koştum, biyopsi sonucunda bir tür lenf bezi tümörü olduğu ortaya çıktı. Sonradan öğrendim, bu bezeler sadece kasıkta olmazmış; koltukaltında, boyunda da oluşur ve yayılırmış. Doktora gittim. Dedi ki ‘Lenfoma!’. ‘Fakat üzülecek bir şey yok, artık bunun için akıllı moleküler ilaçlar var, direkt hastalıklı hücreye etki edip o hücreyi yok ediyor, diğer organlara zarar vermiyor. Bu hastalıkta en önemli şey erken teşhis ve tedavi. Dolasıyla şansımız yüksek’ dedi. Hemen ertesi gün tedaviye başladık, 28 günde bir hastaneye gidip gece kaldım ve damardan ilaç aldım. Hemen kabullendim ve ‘Bu hastalığı nasıl atlatırım?’ durumuna geçtim. Oturup ah vah çekmekten daha yararlı! ‘Demek ki başıma böyle bir şey gelecekmiş’ dedim. Bu saatten sonra kabakulak olacak değiliz ya!”

MFÖ olarak unutulmaz şarkılara imza atan Uğur aynı zamanda birçok dizi ve filmde rol alan almış ve kendi tarzını oluşturmuş bir oyuncu. ‘Eşkıya’nın kadrosunda yer alan sonda da ‘İkinci Bahar’ ve ‘Ağırlığınca Altın’ gibi dizilerde rol alan Uğur, ‘Komser Şekspir’, ‘GORA’ ‘AROG’, ‘Yahşi Batı’, ‘Pek Yakında’ gibi filmlerde de oynadı.

Kemal Sunal'ın hayali gerçek oldu: Artık filmlerinden telif alacakKemal Sunal’ın hayali gerçek oldu: Artık filmlerinden telif alacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.