‘Parazit’ filminin oyuncusu Lee Sun-kyun 48 yaşında hayatını kaybetti

Oscar ödüllü 'Parazit' filminin oyuncusu Lee Sun-kyun 48 yaşında hayatını kaybetti. Güney Koreli oyuncu başkent Seul'de park halindeki aracında ölü bulundu. Yerel basına göre oyuncu intihar etmiş olabilir, soruşturma devam ediyor.

Kültür Sanat 28 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Oscar ödüllü 'Parazit' filminin oyuncusu Lee Sun-kyun 48 yaşında hayatını kaybetti.

Oscar ödüllü ‘Parazit’ filminin oyuncusu Lee Sun-kyun 48 yaşında hayatını kaybetti. Güney Koreli aktörün Seul’de bir otoparkta aracında ölü bulunduğu açıklandı.

Güney Kore’nin haber ajansı Jonha Lee Sun-kyun’un intihar etmiş olabileceğini iddia etti. Ülkedeki medya kuruluşları Lee’nin ailesinin çarşamba günü erken saatlerde polise intihar notuna benzer bir mesaj bıraktıktan sonra evden ayrıldığını bildirdiğini de duyurdu.

Uyuşturucu kullandığı için özür dilemişti

Lee Sun-kyun hakkında esrar ve psikoaktif uyuşturucu kullandığı suçlamalarıyla soruşturma yürütülüyordu. Cansız bedeni bulunan Lee Sun-kyun’un yanında tüter halde bir kömür bloğu olduğu da aktarılıyor. Lee Sun-kyun ekim ayında uyuşturucu kullanmak suçlamasıyla ifade vermiş ve gazetecilere “Yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle ailesinden ve kamuoyundan özür dilediğini” söylemişti.

Güney Koreli yönetmen Bong Joon Ho imzalı ‘Parazit’ 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanmıştı. Film 2020 Oscar Ödülleri’nde de En İyi Film seçilmiş, Oscar tarihinde İngilizce olmayan bir yapımın aldığı ilk ödül bu olmuştu.

MoMa'ya giren ilk siyahiydi: Heykeltıraş Richard Hunt hayatını kaybettiMoMa’ya giren ilk siyahiydi: Heykeltıraş Richard Hunt hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.