Paul McCartney’nin gözünden Beatles

Beatles grubunun üyelerinden Paul McCartney'in çektiği fotoğraflar sergiye dönüştü. Grubun 1963 ve 1964 yılları arasında yükselişini anlatan fotoğraflardan bazıları daha önce hiç görülmemiş. 250'den fazla fotoğrafın olduğu sergi Brooklyn Müzesi'nde.

Kültür Sanat 6 Mayıs 2024
Paul McCartney, Central Park'taki Fotoğrafçılar. New York, 1964.

Takvimler 1960’ı gösteriyor. Beatles grubu New York’ta, hayranları etraflarını sarmış. Şehirde patlayan fırtına bile kimseyi durduramamış. On binlerce hayran grubu görmek için ısrarlı. Grubun üyelerinden Paul McCartney de hayranları selamlamak için dışarı çıkıyor. Hatta daha fazlasını yapıyor, Pentax 35mm film kamerasını kullanarak fotoğraf da çekiyor.

İşte bu ikonik fotoğraf ve daha fazlası Brooklyn Müzesi’nde ziyarete açılıyor. McCartney Beatles’ın 1963 ve 1964 yılları arasında yükselişini gösteren fotoğrafları bizzat kendisi seçti. Ziyaretçiler The Beatles’ın Londra’daki konserlerinin ve grubun memleketi Liverpool’daki ilk yıllarının siyah beyaz fotoğraflarıyla karşılanıyor. Birçoğu daha önce görülmemiş 250’den fazla fotoğraf da var.

1963’te George Harrison ve John Lennon. Fotoğraf: Paul McCartney.

McCartney serginin küratörü olmanın yanı sıra aslında her şeyiyle ilgilendi. Müzenin duvarları onun döneme ait anılarıyla kaplı. Ayrıca serginin duvarlarının renk seçimi de ona ait. Serginin 1963’te grubun İngiltere’deki zamanını vurgulayan bölümü için McCartney kıpkırmızı bir ton seçti.

‘Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm’ adlı sergi 18 Ağustos’a kadar Brooklyn Müzesi’nde ziyarete açık.

Sergi Turu: Devrim Erbil'e saygı resimlerinden Arter'deki insaniyet fotoğraflarına...Sergi Turu: Devrim Erbil’e saygı resimlerinden Arter’deki insaniyet fotoğraflarına…

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.