Penélope Cruz, Ferrante uyarlamasında

İtalya yazar Elena Ferrante'nin bir kitabı daha beyazperdeye uyarlanmaya hazırlanıyor. Türkçeye 'Sen Gittin Gideli' adıyla çevrilen 'The Days of Abandonmen' uyarlaması Isabel Coixet tarafından yönetilecek. Başrolde ise Penélope Cruz var.

Kültür Sanat 7 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Penélope Cruz, Elena Ferrante uyarlamasında Olga rolünü canlandıracak.

Müjdeler olsun, bir Elena Ferrante kitabı daha beyazperdeye uyarlanıyor. Üstelik başrolde Penélope Cruz var. Oyuncu, İtalyan yazar Elena Ferrante’nin ‘The Days of Abandonmen’ adlı uyarlamasının başrolü oldu. Türkçeye ‘Sen Gittin Gideli’ adıyla çevrilen ve Everest Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, kocası tarafından terk edilen ve iki çocuğuyla birlikte ayakta kalmaya çalışan Olga’nın hikâyesini anlatıyor. Cruz, bu terk edilişin ardından sanatsal hırslarından vazgeçmek zorunda kalan bir yazar olan Olga’yı canlandıracak.

Ferrante’nin 2005’te İngilizce’ye çevrilen ve yayınlanan çok satan romanın uyarlaması, Isabel Coixet tarafından yönetilecek. Bu proje, Coixet ile Cruz’un ikinci güçler birliği olacak. İkili 2008’de Philip Roth’un ‘Ölen Hayvan’ romanının uyarlaması ‘Elegy’de birlikte çalışmıştı. Ayrıca şu anda geliştirilmekte olan filmin Oyuncular Birliği grevinden önce imzalandığını duyuruldu.

Ferrante uyarlamalara alışkın

Elena Ferrante’nin kimliği edebiyat dünyasının en büyük gizemlerinden biri. Yazar, ülkesi İtalya başta olmak üzere dünya çapında büyük ün kazanmasına rağmen, gerçek kimliğini hiçbir zaman açıklamadı. Başyapıtı dört ciltlik “Napoli Romanları” 49 dile çevrilen yazarın, Napoli’de yaşadığı biliniyor. Bu arada yazarın kitapları ekran ve beyazperdeye uyarlanmaya alışkın. Elena Ferrante’nin romanından uyarlanan yapımlar arasında ‘Kayıp Kız/The Lost Daughter’, ‘Yetişkinlerin Yalan Hayatı/The Lying Life of Adults’ ve HBO dizisi ‘My Brilliant Friend’ yer alıyor.

Grevin akil insanı belli oldu: David FincherGrevin akil insanı belli oldu: David Fincher

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.