Penelope Cruz’dan acil ateşkes çağrısı

İspanyol oyuncu Penelope Cruz sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı. Hollywood'da cadı avına dönüşen bu cesur tavrı sergileyen yıldız oyuncu, 2014'te de İsrail'i soykırım yapmakla suçlamıştı.

Kültür Sanat 14 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları devam ederken dünyanın dört bir yanından tepkiler de gelmeye devam ediyor. Binlerce sivilin öldürüldüğü saldırılar karşısında Penelope Cruz acil ateşkes çağrısı yaptı. İspanyol oyuncu Instagram hesabından, İngilizce “ceasefire now” yani “ateşkes şimdi” yazan bir hikâye paylaştı. ‘Annem Hakkında Her Şey’ ve ‘Barselona, Barselona’ filmlerinin yıldızı, önceki yıllarda da Filistin konusunda dünyanın dikkatini çekmeye çalışmıştı.

Penelope Cruz: İsrail devlet terörü uyguluyor

İspanyol oyuncu Penelope Cruz, 2014 yılında pek çok Hollywood yıldızıyla İsrail’i Gazze’ye yönelik soykırım uygulamakla suçladığı bir metne imza atmıştı. Yayınlandığı dönemde büyük ses getiren metin, şimdi olduğu gibi kimi Hollywood yapımcıları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Metinde İsrail, Birleşmiş Milletler’in kararlarına uymaya davet edilirken devlet terörizmi uygulamakla suçlanmıştı.

Art Basel Miami'de Filistin protestosu: Öldürmeyi bırakınArt Basel Miami’de Filistin protestosu: Öldürmeyi bırakın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.