Pink Martini çok sevdiği ve sevildiği İstanbul’a geliyor

Pink Martini yeniden İstanbul'a geliyor. Amerikalı ünlü topluluk 30 Haziran'da İstanbul'daki Turkcell Vadi İstanbul'da konser verecek. Türkiye'de çok sevilen topluluk 'Aşkım Bahardı' ve 'Üsküdar'a Gider İken' gibi şarkıları da albümlerinde seslendirmişti.

Kültür Sanat 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Pink Martini, müzik dünyasının en kalabalık topluluklarından biri olma özelliği de taşıyor.

Pink Martini’den beklenen haber geldi. Amerikalı topluluk 30 Haziran’da İstanbul’da konser verecek. Konserin mekânı Turkcell Vadi İstanbul. China Forbes ve Storm Large gibi başarılı solistleriyle Türkiye’de de çok büyük bir hayran kitlesi bulunan Pink Martini, hiç de yabancısı olmadıkları topraklara yeniden geliyor. Sadece İstanbul değil, Türkiye’nin pek çok farklı kentinden de performanslara imza atan Amerikalı topluluğun şarkıları dünyaca ünlü dizi ve filmlerde de sıklıkla kullanıldı.

Pink Martini’nin Türkçe repertuvarı

Pink Martini, 1994 yılında ABD’nin kuzeybatısındaki Oregon’da piyanist Thomas Lauderdale tarafından kurulmuştu. İngilizcenin yanı sıra Japonca, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Almanca, Farsça, Arapça, Hırvatça, Portekizce şarkılar seslendiren topluluğun repertuvarında Türkçe de var.

Pink Floyd bugüne kadar hemen hemen Türkçe şarkı söyleyen her yabancı gibi ‘Üsküdar’a Gider İken”in yanı sıra Belkis Özener’in yorumladığı ve klasikleşen ‘Aşkım Bahardı” bestesini de seslendirdi. Öyle ki Amerikalı topluluk Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda 2014 yılında verdikleri konserlerde şarkıyı Belkis Özener ile birlikte seslendirmişti. Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi bulunan Amerikalı topluluk dizi ve filmlerin de radarından ayrılmıyor.

Ferzan Özpetek’in filminde de karşımıza çıkmıştı

Netflix yapımı ‘La Casa de Papel’ ve BBC’nin son yıllardaki en başarılı yapımı olan ve başrolünde Benedict Cumberbatch ile Martin Freeman’ın yer aldığı ‘Sherlock’ gibi dizilerde Pink Marti’nin şarkılarını duymuştuk. Ferzan Özpetek’in ‘Serseri Mayınlar’ filminde de Amerikalı grup Pink Martini bir Napoliten klasiği olan ‘Una Notte a Napoli’yi seslendirmişti. 19 Mayıs’ta yeni albümleri ‘Thomas Lauderdale Meets the Pilgrims’i yayınlayan Pink Martini, bugüne kadar 10 stüdyo albümü yayınladı.

 

Tom Odell yoğun istek üzerine yeniden İstanbul'a geliyorTom Odell yoğun istek üzerine yeniden İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.