Piyanist Arın Karamürsel yaşamını yitirdi

Piyanist Arın Karamürsel, 81 yaşında hayatını kaybetti. 12 yaşında ilk konserini veren Karamürsel, bir süredir tedavi görüyordu. Piyanist uzun yıllar boyunca çeşitli orkestralarla solist olarak sahne aldı.

Kültür Sanat 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Piyanist Arın Karamürsel çok sayıda festivalde de sahne almıştı.

Piyanist Arın Karamürsel hayatını kaybetti. 81 yaşında hayata veda eden Karamürsel, bir süredir hastanede tedavi görmekteydi. Aralarında Ahmet Saygı ve Yalçın Tura gibi bestecilerin yer aldığı isimlerin eserlerini ilk seslendiren sanatçı olan Arın Karamürsel, yurtdışında çok sayıda konsere imza attı. Moskova Konservatuarı’nda eğitim gören Arın, ilk konserini 12 yaşındayken vermişti.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda solist olarak uzun yıllar sahne alan Karamürsel’in vefat haberini İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat verdi. Twitter’dan yaptığı paylaşımda vefat haberini duyuran Polat, “Türkiye’nin en değerli virtüözlerinden piyano sanatçısı Arın Karamürsel’i kaybettik. Sanata adanmış bir ömrün ardından anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Mekânı cennet olsun. İBB Kültür ailesi olarak bu acı süreçte ailesinin ve sevdiklerinin yanındayız” dedi.

Sanatçı kariyeri boyunca Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında, Fransa, Rusya, İngiltere, İsviçre, Polonya, Lüksemburg, Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri, K.K.T.C, Küba, Lübnan, Meksika, Çin Halk Cumhuriyeti ve Japonya’da solo ve orkestrayla konserler verdi.

İstanbul’da 545 tarihi eser depreme karşı restore edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.