Milyonlar yasta, Pokemon’un sesi sustu!

'Pokemon' animesinde Misty ve Jessie karakterlerine ses veren seslendirme sanatçısı Rachael Lillis hayatını kaybetti. 46 yaşındaki sanatçı mayıs ayından beri meme kanseri tedavisi görüyordu.

Kültür Sanat 14 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
46 yaşındaki Lillis meme Mayıs ayından beri kanseri tedavisi görüyordu.

Popüler animasyon serisi ‘Pokemon’da  Misty ve Jessie karakterlerini seslendiren seslendirme sanatçısı Rachael Lillis hayatını kaybetti. 46 yaşındaki Lillis mayıs ayından beri meme kanseri tedavisi görüyordu.

Rachael Lillis’in ölümünü seride Ash Ketchum’u seslendiren meslektaşı Veronica Taylor duyurdu.

“Rachael Lillis’in 10 Ağustos 2024 Cumartesi akşamı vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle paylaşıyorum. Rachael olağanüstü bir yetenekti, konuşurken ya da şarkı söylerken sesiyle parlayan bir ışıktı. Pokemon’un Misty ve Jessie’si olarak ikonik performansları ve çok sayıda animasyon seslendirmesi ile hep hatırlanacak. Rachael kanserle mücadele ederken kendisine gösterilen tüm sevgi ve destek için çok müteşekkirdi. Bu destek gerçekten büyük bir fark yarattı.”

Ash, Pikachu, Misty.

1978’de New York’ta doğan sanatçı seslendirme sanatçısı olmadan önce üniversitede opera eğitimi aldı. Lillis seslendirme sanatçılığına  1990’larda başladı ve ‘Pokemon: The First Movie’de Misty ve Jessie’nin yanı sıra Volpix, Venonat, Goldeen ve Jigglypuff rollerini de seslendirdi.

Lillis sesiyle 1997 ile 2015 yılları arasında Pokémon’un 423 bölümünde yer aldı.Ayrıca 2019 yapımı Detective Pikachu filmi ve Super Smash Bros video oyunu serisi de dahil olmak üzere Pokémon karakteri Jigglypuff’ı seslendirdi.

Pokémon Company International sözcüsü  yaptığı açıklamada “Rachael Lillis’in vefatını duyduğumuz için çok üzgünüz. ‘Pokemon’ animasyon serisindeki performansı, özel yeteneğiyle hayata geçirdiği karakterlerle büyüyen birçok hayran tarafından çok sevilecek. Gelecek nesiller boyunca hatırlanacak ve daima kalbimizde olacak” diyerek sanatçıya veda etti.

Rock dünyası yasta: Replikas'ın solisti Gökçe Akçelik 47 yaşında hayatını kaybettiRock dünyası yasta: Replikas’ın solisti Gökçe Akçelik 47 yaşında hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.