Pompeii’de duvara yazı yazan turiste 60 bin euro ceza

İtalya tarihi esere yapılan vandallığı affetmedi. Ülkenin güneyinde Napoli yakınlarındaki antik Pompeii kentindeki bir evin duvarına kızlarının isimlerinin baş harflerini kazıyan İngiliz turiste 60 bin euro para cezası verildi.

Kültür Sanat 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nden bulunan Pompeii’de antik bir evin duvarına yazı yazıldı. The Independent’ın haberine göre bir İngiliz turisti çocuklarının baş harflerini duvara kazıdı. JW, LMW ve MW harflerini duvara kazıyan İngiliz turiste İtalyan yargısı cezayı kesti. Antik kentteki güvenlik personeli tarafından suçüstü yakalanan 37 yaşındaki turiste 60 bin euro para cezası verildi.

İngiliz turist pişman olmuş

Suçunu itiraf eden ve “tarihi evlere zarar verdiği için pişman olduğunu” belirten İngiliz turistin ziyaret ettiği yerlerde “ailesine ait bir hatıra bırakmak istediğini” söylediği kaydedildi. Yetkililer İngiliz turistin para cezasını ödemeyi reddetmesi halinde hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtti.

Yetkililer Antik Pompeii kentini temiz tutmak ve muhafaza etmek için 15 bin ila 60 bin avro arasında caydırıcı cezalar konduğunu da duyurdu. M.S. 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın patlaması sonucu küller altında kalan Napoli yakınlarındaki antik Pompeii kenti turistlerin İtalya’da akın ettiği yerlerin başında geliyor.

İnsanlık tarihi Göbeklitepe'de yeniden yazılıyor: En eski takvim bulunduİnsanlık tarihi Göbeklitepe’de yeniden yazılıyor: En eski takvim bulundu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.