Rapçi Macklemore’dan Filistin’e destek: Masum insanlar ölüyor!

Sanat dünyası Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeye devam ediyor. İsrail'in saldırılarının sık sık eleştiren Amerikalı rapçı Macklemore, son olarak önceki akşam gerçekleşen konserinde Gazze için yazdığı şiiri okudu.

Kültür Sanat 29 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Gazze sanat dünyasının ana konularından biri olmayı sürdürüyor. Dünyanın dört bir yanından sanatçılar yaşanan insanlık dramını ve İsrail’in tutumunu eleştirirken bu süreçte Macklemore da etkin rol alıyor. Amerikalı rapçi pek çok konserinde Filistin’e desteğini yineleyip etkinliğe gelenleri de tepki göstermeye davet etti. Amerikalı müzisyen bu konserlerinde sık sık da ateşkes ve Filistin’e özgürlük çağrısı yaptı. Şarkıları milyarca kez dinlenen rapçi konserinde bu kez de Filistin için yazdığı şiiri okudu.

Macklemore: Filistin’de öldürülen canlar bizim uzantımız

‘Can’t Hold Us’, ‘These Days’ ve ‘Thrift Shop’ gibi şarkılarla geniş bir dinleyici kitlesine sahip Macklemore konserinde yaptığı konuşmasında okuduğu şiir için şu açıklamayı yaptı: “Özgür Filistin dediğimde birilerine karşı çıkıyor değilim; bu aslında herkesi korumamız anlamına geliyor. Herkes için eşitlik, saygı, barış ve sevgi anlamına geliyor. Bu, hangi kesime bağlı olduğunuza bakmadan var olma hakkı demek.”

Seattle’daki konseri sırasında konuşan rapçi Macklemore Amerikan halkının vergileriyle ayakta kalan hükümetin İsrail’e maddi destek vermesini de eleştirdi. İsrail saldırılarında ölen masum canlar bizim uzantımız diyen rapçi “aklımda da kanımda da hiçbir Yahudi karşıtı düşünce yok” diye konuştu.

Gerçek adı Ben Haggerty olan Macklemore 2000 yılından bu yana müzik dünyasında aktif şekilde yer alıyor. 17 yaşından itibaren sahnede olan müzisyen 2014 yılında dört dalda Grammy kazandı. Billboard 100 listesinde de sıklıkla yer bulan müzisyenin Spotify’da aylık dinleyici sayısı 30 milyonun üzerinde.

Roger Waters'dan dünyaya çağrı: Soykırımı hemen şimdi durdurunRoger Waters’dan dünyaya çağrı: Soykırımı hemen şimdi durdurun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.