Rapçi Tupac Shakur’un katil zanlısı 27 yıl sonra gözaltında

Tupac Shakur cinayeti üzerindeki sır perdesi aralanıyor. 1996 yılında aracıyla kırmızı ışıkta beklerken dört el ateş edilen ve bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden ünlü rapçinin katil zanlısı olarak bir kişi gözaltına alındı.

Kültür Sanat 1 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Tupac Shakur’un ölümü arkasındaki sis perdesi aralanıyor. Rolling Stone dergisine göre çağın en önemli müzisyenlerinden biri olarak gösterilen ünlü rapçinin ölümüyle ilgili soruçturmada 27 yıl sonra bir kişi katil zanlısı olarak gözaltına alındı. Clark County Bölge Başsavcı Yardımcısı Marc DiGiacomo, gözaltına alınan kişinin cinayet işlemekle suçladığını duyurdu. Duane Keith Davis isimli zanlının sorgulaması devam ediyor.

Duane Keith Davis, 1996 yılında 25 yaşındayken öldürülen rapçi Tupac Shakur’un “ölüm emrini vermek ve cinayetin planlayıcısı olmak” suçlamasıyla gözaltında. Bölge Şerifi Kevin McMahill, gözaltı sonrası olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Müzisyenin ailesi tam 27 yıldır adalet bekliyor.” dedi.

Hatırlanacağı üzere temmuz ayında Duane Keith Davis’in evine polis tarafından baskın düzenlenmişti. Baskında şüphelinin evinde arama gerçekleştiren polis, delil teşkil edebilecek buluntuları toplamıştı. Öte yandan şüpheli Davis’in avukatları aracılığıyla yaptığı kefaretle serbest kalma başvurusu Clark County Bölge Yargıcı Jerry Wiese tarafından reddedildi.

Tupac Shakur kırmızı ışıkta beklerken öldürülmüştü

Eylül 1996’da rapçi Tupac Shakur, aracıyla kırmızı ışıkta beklerken dört el ateş edilmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki rapçi, bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Kısa kariyerinde 75 milyondan fazla albüm satmayı başlayan rapçi, bu rakamla en çok albüm satan müzisyenler listesine de girmeyi başarmış durumda. ‘California Love’ ve ‘Changes2 gibi çok dinlenen şarkılara imza atan müzisyen sinema dünyasına da adım atmış ‘Poetic Justice’ ve ‘Above The Rim’ gibi yapımlarda rol almıştı.

Yüzüğün sahibi belli oldu: Meğer Drake satın almışYüzüğün sahibi belli oldu: Meğer Drake satın almış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.