Rekorların plajı: Madonna Copacabana Plajı’nda 1.6 milyon kişiye konser verdi

Madonna en kalabalık konserini Brezilya'daki Copaabana Plajı'nda verdi. 1.6 milyon kişinin olduğu sahili dev bir dans pistine çevirdi. Plaj kalabalığa alışkın; 3.5 milyon seyirciyle dünyanın en kalabalığı olan Rod Stewart konseri de burada verildi.

Kültür Sanat 5 Mayıs 2024
Madonna sahneye yaklaşık 50 dakika geç çıktı ancak dinleyicilerin gönlünü aldı. Fotoğraf: Reuters.

Copacabana Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinin en ünlü plajı. Dün o kadar kalabalıktı ki sahilde adım atacak yer yoktu. Hatta bazıları o kalabalığın parçası olmak için günlerdir çadırlarda yatıp kalkıyordu. Oteller ve kiralık evler günler önceden doldu. Şehre yaklaşık 170 ek sefer düzenlendi. Bu kalabalığın sebebi Madonna’ydı.

Şarkıcı 40 yıllık kariyerine kutlama niyetiyle çıktığı ‘Kutlama/Celebration’ turunun son durağı için Copacabana Plajı’na geldi. Üstelik vedasını bir rekorla taçlandırdı. Resmi rakamlara göre 1.6 milyon insan Madonna’nın ücretsiz konseri için oradaydı. Bu Madonna’nın kariyerindeki en kalabalık konser oldu.

Madonna rötarlı da olsa sahneye çıktı, dinleyicilerine Rio’nun dağlarını ve ünlü Kurtarıcı İsa heykelini göstererek “İşte dünyanın en güzel yerindeyiz” diye selamladı. Konseri 1998’in ‘Ray of Light’ albümünden Nothing Really Matters ile başlattı.

Rekorların plajı

Her ne kadar konser Madonna için bir rekor olsa da Copacabana Plajı bu kalabalıklara alışkın. Ülkenin önemli konser mekanlarından biri olan sahil daha önce The Rolling Stones ve şarkıcı Rod Stewart’ın kalabalık konserlerine ev sahipliği yaptı. Dünyanın en kalabalık konseri tam 3.5 milyon seyircinin katılımıyla Rod Stewart’ın 1994 yılında aynı plajda verdiği konserdi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Konserde altı binden fazla polis memuru görevlendirildi. İtfaiyeciler sahnenin yakınında toplanan hayranları soğutmak için sıcaklıklar 30C’yi aştığında etrafa su püskürttü ve ücretsiz içme suyu dağıttı. Tüm bu önlemler ülkede geçen yıl Taylor Swift konserinde sıcaktan fenalaşan bir hayranın hayatını kaybetmesinden sonra daha da sıkılaştı.

Rio’nun eyalet ve şehir yönetimleri konsere 3.1 milyon sterlin harcadıklarını, geri kalanının özel sponsorlar tarafından finanse edildiğini söyledi. Yetkililer konserin Rio ekonomisine yaklaşık 47 milyon sterlin getirebileceğini tahmin ediyor.Madonna konsere yine geç çıktı: Seyircilerden toplu davaMadonna konsere yine geç çıktı: Seyircilerden toplu dava

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.