Ressam domuz Pigcasso’ya veda

Dünya tarihinin en başarılı insan olmayan sanatçısı olarak kabul edilen ressam domuz Pigcasso sekiz yaşında hayatını kaybetti. Pigcasso'nun resimleri 1 milyon doların üzerinde bir fiyatla satılmıştı.

Kültür Sanat 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Pigcasso'nun resimleri 1 milyon doların üzerinde bir fiyatla satılmış.

Güney Afrika’da bir domuz hayvan aktivisti Joanne Lefson tarafından mezbahaya gitmekten son anda kurtarıldı. Bu kurtarılma hikayesi hayatını kurtarmakla kalmadı, domuza yeni bir hayat daha verdi. Zira Lefson tesadüfi bir şekilde domuza fırça verdi ve böylece tüm dünyayı tarihinin en başarılı insan olmayan sanatçısıyla, yeni adıyla Pigcasso’yla tanıştırdı.

Tüm dünyada üne kavuşan ve domuz olarak sosyal medyada ünlenen Pigcasso sekiz yaşında hayatını kaybetti. Joanne Lefson, yaptığı açıklamada domuzun kronik Romatoid artrit (eklem iltihabı) hastalığı nedeniyle öldüğünü duyurdu.

Lefson, Pigcasso’nun resim yapmaya nasıl başladığını şu sözlerle anlatmıştı: “Fırçaya olan ilgisini merak ettim ve resim yapmak isteyip istemediğini görmek istedim. Fırçayı  ağzına uyacak şekilde değiştirdim ve tezgahıma yerleştirdiğim tuvalle onu baş başa bıraktım. Resim yapmaya başlaması çok uzun sürmedi.”

Joanne Lefson, 52, Franschhoek, Güney Afrika'dan ve Farm Sanctuary SA'da Pigcasso resmi.

Kübizmin en önemli temsilcisi Picasso’dan ilhamla ismi konulan domuz, yaptığı her resmi burnuna sürülmüş kırmızı boyayla imzalıyordu. Pigcasso, sevimli burnunu kırmızı boyaya batırıp parçaya damgalayarak her resme imzasını koymasıyla biliniyordu.

Pigcasso kurtarıldıktan sonra Güney Afrika’nın küçük bir kasabasında bulunan Franschhoek’te kurtarılan çiftlik hayvanları için kurulan ve kar amacı gütmeyen bir vakıf olan Farm Sanctuary’de yaşadı. Resimleri 1 milyon doların üzerinde bir fiyatla satılan Pigcasso’nun eserleri Ed Westwick, Rafael Nadal ve Jane Goodall gibi ünlü isimlerin de koleksiyonlarında kendine yer bulmuştu.

Ressam Brice Marden'ın tablosu rekor kırmak üzere: 50 milyon dolara satılabilirRessam Brice Marden’ın tablosu rekor kırmak üzere: 50 milyon dolara satılabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.