Ressam Nevhiz Tanyeli İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin konuğu

Ressam Nevhiz Tanyeli uzun süre sonra sanatseverlerle bir araya geliyor. Sanatçı, bugün İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleşecek bir söyleşide sanat yaşamına dair merak edilen soruları yanıtlayacak.

Kültür Sanat 5 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

“Sanat, yaşamın çocuğudur. Yaşamdan doğar. Bu nedenle biçimsel bir oyun olamaz resim yapmak. Yaşam hep önündedir sanatın. Aslolan yaşamdır. Yaşam daha trajik, komik, çirkin, güzel, acımasız, umutludur sanattan. Sanat yaşamın izdüşümü olmaya yaşama yanıt veren yaşamınkine denk bir dizge oluşturmaya çabalar sadece. Oyun gibi bir şey işte…”

Bu sözler ressam Nevhiz Tanyeli’ne ait.Yaşamı her zaman sanatın önüne koyan sanatçı uzun zaman sonra sanatseverlerle bir araya gelecek. Sanatçı, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşecek bir söyleşinin konuğu olacak. Bugün müzenin Halil Dikmen konferans salonunda Erkan Doğanay moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşi de ressam, sanat yaşamına dair merak edilen soruları yanıtlayacak.

Figüratif resmin temsilcisi

1941’te Edirne’de doğan sanatçı 1965 yılında, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu. Akademi yıllarında Neşet Günal, Cemal Tollu ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde eğitim aldı. 1971 yılında Paris’e gitti. Resim alanındaki incelemelerini Fransa, İngiltere ve İspanya’daki müze ve sanat galerilerinde sürdürdü. Goya üzerine araştırmalar yaptı. 1978’den sonra Türkiye’de akademisyen olarak çalışan sanatçı 27 kişisel, 115 karma sergiye imza attı. Nevhiz, 2003 yılında Sedat Simavi Görsel Sanatlar Ödülü’ne, 2014 yılında ise TÜYAP Fuarı Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Unutulmuş ressam Clara Peeters'in çiçek sepeti 883 bin dolara satıştaUnutulmuş ressam Clara Peeters’in çiçek sepeti 883 bin dolara satışta

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.