Robert De Niro’yu bu kez Trump hakkında konuşturmadılar

Oscar ödüllü Robert De Niro, Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump'ı eleştirmekten hiçbir zaman çekinmedi.Hatta 'Kızgın Boğa' filmindeki boksör rolünden referansla yumruk atmak istediğini de söyledi. Ancak bu kez sansürlendi.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Oscar ödüllü oyuncu Robert De Niro Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump ve politikalarına dair eleştirilerini dile getirmekten hiç çekinmedi.  Kimi zaman ırkçı olduğunu söyledi, kimi zaman ülke için utanç kaynağı olduğunu…

Ancak bu kez sansürlendi. Oyuncu Gotham Bağımsız Film Ödülleri töreninde Martin Scorsese imzalı son filmi ‘Dolunay Katilleri’ hakkında konuşmak için sahnedeydi. Ancak önündeki metin kafasını karıştırdı. Çünkü konuşmasında yer alan politik mesajlar ve Donald Trump ile ilgili ifadeler çıkarılmıştı. Oyuncu bu müdahaleye sahnede de tepki gösterdi. Gecenin sponsorlarından Apple’ı eleştirip sordu:

“Apple’a, Gotham’a falan teşekkür edeceğim ama yaptıklarından sonra onlara hiç teşekkür etmek istemiyorum. Bunu yapmaya nasıl cüret ediyorlar?”

Daha önce de ‘yumruklamıştı’

Bu De Niro’nun Trump’a meydan okuduğu ilk olay değil.  2016’da Martin Scorsese imzalı ‘Kızgın Boğa/Raging Bull’ filminde canlandırdığı boksör karakterinden ilhamla “İnsanların yüzüne nasıl yumruk atmak istediği hakkında mı konuşuyor? Tamam, onun yüzüne yumruk atmak isterdim” demişti. Usta oyuncu Harvey Keitel de De Niro’ya destek vermiş, “Robert De Niro, Trump’a ilk yumruğu atarsa ne yalan söyleyeyim arkasından ikinci yumruğu ben atmak isterim” demişti.

2018’de Tony Ödülleri’nde ise el artırıp Trump’a sahneden seslenmiş ve yumruklarını göstererek ‘S.tir git!’ diye bağırmıştı. O sırada salondakiler oyuncuya alkış ve çığlıklarla destek vermişti.

Robert De Niro bir türlü o taksiye yeniden binemediRobert De Niro bir türlü o taksiye yeniden binemedi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.