Robert Pattinson özgeçmişine yeni bir madde daha ekledi: Miyazaki filminde seslendirme yaptı

Hayao Miyazaki’nin 10 yıl sonra yönettiği ilk uzun metrajlı filmi ‘Çocuk ve Balıkçıl’ın İngilizce fragmanına yeterince dikkatli kulak verirseniz Robert Pattinson'u duyabilirsiniz. Oyuncu kariyerinde yeni bir kapı da açtı, gri balıkçıl rolüyle ilk kez seslendirme yaptı.

Kültür Sanat 7 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Pattinson, son olarak 'Batman' rolüyle izleyicilerin karşısındaydı.

Oyuncu Robert Pattinson, özgeçmişine yeni bir madde daha ekledi. 

‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’, ‘Alacakaranlık/Twilight’ ,’Good Time’ ve son olarak ‘Batman’ filmlerinde yer alan Pattinson, Hayao Miyazaki’nin son filmi ‘Çocuk ve Balıkçıl’da gri balıkçıl rolüyle ilk kez seslendirme yaptı.

İlk olarak Japonya’da vizyona giren filmden daha sonra İngilizce versiyonlu bir fragman yayımlandı. Fragmanda Mahito’ya “Annen onu kurtarmanı bekliyor. Ben sana rehberlik edeceğim” diyen Balıkçıl’ı Pattinson’un seslendirdiğini anlamak ilk seferde çok da kolay değil. Zira aktörün sesi aşina olduğumuz halinden çok daha farklı. Sosyal medyadan gelen ilk tepkilere bakılırsa Pattinson’un ilk seslendirme deneyimi izleyicilerden tam not almışa benziyor. Birçok izleyici sosyal medya hesaplarına koşarak oyuncuyu övdü. ‘Her zamanki gibi ne yaptığını çok iyi biliyor’ diyen de vardı, daha çok seslendirme yapması gerektiğini düşünen de.

Miyazaki’nin dönüşü

‘Komşum Totoro’, ‘Prenses Mononoke’, ‘Howl’un Yürüyen Şatosu’ ve Oscar ödüllü ‘Ruhların Kaçışı’ filmlerinin yönetmeni Hayao Miyazaki’nin 10 yıl aradan sonra çektiği ilk uzun metrajlı film. Toronto Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen ‘Çocuk ve Balıkçıl’, 2. Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve küçük Mahito’nun hikayesini anlatıyor. Pattinson’un yanı sıra tanıdık sesler arasında Christian Bale, Dave Bautista, Gemma Chan, Willem Dafoe, Karen Fukuhara, Mark Hamill ve Florence Pugh gibi isimler de yer alıyor.

Pattinson’un ilk seslendirme deneyimini paylaşmak isteyenlere hatırlatalım, ‘Çocuk ve Balıkçıl’, Türkiye’de de vizyonda.

Miyazaki'nin gizemi: Son filmi hakkında kimse hiçbir şey bilmiyorMiyazaki’nin gizemi: Son filmi hakkında kimse hiçbir şey bilmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.