Robin Williams’ın kızı yapay zeka kullanımına isyan etti

2014 yılında hayatını kaybeden Robin Williams'ın kızı, babasının sesinin yapay zekayla klonlanıp kullanılmasına isyan etti. Tanıtımlarda babasının sesiyle sık sık karşılaşan Zelda Williams bu izinsiz kullanımın çok rahatsız edici olduğunu söyleyip emek vurgusu yaptı.

Kültür Sanat 6 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

11 Ağustos 2014 tarihinde hayatını kaybeden ünlü aktör Robin Williams sinemaseverlerin yüreğinde buruk bir acı olarak kalmaya devam ediyor. ‘Ölü Ozanlar Derneği’ndeki rolüyle pek çok insanın öğretmenliği seçmesine vesile olan aktörün sesinin yapay zekayla klonlanmasına tepki var. Tepkinin sahibi ünlü oyuncunun kızı.

‘Ölü Ozanlar Derneği’nin yanı sıra ‘Patch Adams’ ve ‘Jumanji’ gibi filmlerle tanınan ABD’li oyuncu Robin Williams’ın sesinin yapay zekayla klonlanıp kullanılması hayranları tarafından da eleştirilmişti. 62 yaşında hayata veda eden oyuncunun sesi çeşitli tanıtım programlarında klonlanıp kullanılıyor. Zelda Williams babasının sesinin bu şekilde kullanılmasına tepki göstererek buna bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Zelda Williams’tan emek vurgusu

Zelda Williams yaptığı açıklamada “Babamın sesine ne istenirse söyletmek için yapay zekanın kullanıldığını çoktan duydum ve bunu kişisel açıdan rahatsız edici bulsam da bunun yankıları benim duygularımın çok ötesine geçiyor. Hayattaki oyuncular, kendi seçimleriyle karakterler yaratma, çizgi filmleri seslendirme ve performanslarını sergilerken insan emeklerini ve zamanlarını ortaya koyma şansını hak ediyor” dedi.

Hatırlanacağı üzere 3 Mayıs’ta yapay zeka kullanımına sınırlama getirilmesini talep eden senaristler karşılık bulamayınca grev süreci başlamıştı. Sonrasında Hollywood yıldızlarının da katıldığı eylem son yarım yüzyılın en büyük Hollywood grevine dönüşmüştü. Geçen haftaya kadar süren grevin sektöre maliyetinin en az beş milyar dolar olduğu öngörülüyor.

Spotify platformdan kaldırmıştı: Yapay zeka bestesi Grammy adayıSpotify platformdan kaldırmıştı: Yapay zeka bestesi Grammy adayı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.