Roger Waters Filistin için Kolombiya’dan destek istedi

Roger Waters, Filistin'de yaşanan insanlık dramı hakkında tepkilerini ifade etmeyi sürdürüyor. Bogota'daki konseri öncesinde Kolombiya Devlet Başkanı Petro ile bir araya gelen Waters, Filistin bayrağı açtı, İsrail'i soykırım uygulamakla suçladı.

Kültür Sanat 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ikinci ayını doldurmak üzereyken sanat dünyasından da eleştiriler yükselmeye devam ediyor. Filistin konusunda yıllardır sözünü esirgemeyen isimlerden biri olan Roger Waters, İsrail’i soykırım yapmakla suçladı. Latin Amerika turnesi kapsamında Kolombiya’ya giden müzisyen Filistin bayrağıyla poz verdi. Başkent Bogota’da Devlet Başkanı Gustavo Petro ile bir araya gelen sanatçı Filistin’e destek mesajlarını yineledi. Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino’da gerçekleşen görüşmede İngiliz müzisyen, İsrail’i soykım yapmakla suçladı.

Roger Waters eylem için destek istedi

Petro’nun kızı Antonella’ya imzalı gitarını hediye eden Roger Waters, görüşmenin sonunda Kolombiya Devlet Başkanı ile Filistin bayrağı açtı. Cumhurbaşkanlığı basın biriminden yapılan açıklamada, müzisyenin, Petro’dan Gazze’de soykırımın durdurulması için Birleşmiş Milletler’in (BM) yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (ICJ) önünde bir eyleme eşlik etmesini istediği bildirildi.

Bogota’daki Live Coliseum’da sahne alan Waters, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Petro’ya selam yollamış ve Petro’ya oy veren Kolombiyalıları tebrik etmişti. Petro, 19 Kasım’daki açıklamasında, Roger Waters’ın Filistin’in haklarını savunduğu için ülkesinin başkenti Bogota’da hiçbir otel tarafından kabul edilmediğini belirtmiş, “Bu demokrasi midir? Uluslararası hak mıdır? Hitler’in Yahudi halkına yaptığının aynısının şu anda dillendirmemesi için uluslararası karşıt bir dayanışma yapılıyor.” demişti. Waters’ın, ülkesinde konser vermesi için her türlü desteği kendisine sağlayacağını söyleyen Petro, otellerin Waters’ı kabul etmemesi halinde kendisinin devreye gireceğini bildirmişti.

Müzik Radarı'ndan The Wall için saygı duruşuMüzik Radarı’ndan The Wall için saygı duruşu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.