Roger Waters’dan dünyaya çağrı: Soykırımı hemen şimdi durdurun

Roger Waters yıllardı takipçisi olduğu Flistin konusunda dünyaya harekete geçme çağrısını yineledi. İsrail'in saldırılarını soykırım olarak niteleyen Pink Floyd'un kurucusu, dünyayı bir an önce harekete geçip yaşanan insanlık suçuna dur demelerini istedi.

Kültür Sanat 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Roger Waters, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeye devam ediyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı ilk günlerde iki devletli çözüm vurgusu yapıp dört maddeden oluşan bir çözüm önerisi sunan İngiliz müzisyen, İsrail’in saldırıları sonrası söylemlerini sertleştirdi. Sanatçı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda insanlığa “soykırımı durdurun” çağrısında bulundu. Müzisyen Annie Lennox’un her iki tarafa itidal içeren açıklaması sonrası sosyal medyadan bir paylaşım daha yapan 80 yaşındaki müzisyen büyük destek gördü.

Roger Waters: Zalim 75 yıldır mazlumları katlediyor

Roger Waters yaptığı paylaşımda “Sevgili Annie Lennox, kalbinizin doğru yerde olduğunu biliyorum, lütfen her iki tarafa da hitap etmeyi bırakın. Mazlumlar, Filistinliler ve zalim İsrail hükümeti arasında hiçbir denklik yoktur. Zalim, yetmiş beş yıldır mazlumları katlediyor. Halkın sesine, dünya çapındaki büyük protesto korosuna katılın ve İsrailli faşistlerden” dedi. Yaşanan katliamlar karşısında Batı kamuoyunda şu ana kadarki en sert açıklamalardan birine imza atan İngiliz müzisyen ardından yaptığı ikinci bir paylaşımda tüm dünyaya çağrıda bulundu.

Dün akşam Brezilya’nın Sao Paolo kentinde bulunan Roger Waters, Amerikalı rapçi Kendrick Lamar’ın sözlerini profiline taşıyıp “soykırımı durdurun” çağrısını yineledi. Paylaşımda: Çocuklar katlediliyor. ABD tarafından cesaretlendirilen İsrail, Gazze ve Batı Şeria’da soykırım yapıyor. Ya sizin çocuğunuz enkaz altında soğuk, ölü ve yalnız olsaydı. Sesinizi yükseltin” denildi.

Siyasetin üretemediği çözümü sanatçı üretti: Roger Waters'dan Ortadoğu Barış PlanıSiyasetin üretemediği çözümü sanatçı üretti: Roger Waters’dan Ortadoğu Barış Planı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.