Roger Waters Bono’yu kırdı, geçirdi: Kocaman bir pisliksin

Roger Waters bu kez U2'nun solisti Bono'ya yüklendi. Bono'nun İsrailler için saygı duruşunda bulunmasına kızan Roger Waters verdiği röportajda İrlandalı müzisyen için "pislik" ve "iğrenç" tabirlerini kullandı.

Kültür Sanat 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Roger Waters Gazze konusunda Batı dünyasının sesini en çok yükselten isimlerinden. Hatta belki de en çok yükselten isim. İsrail’in Filistin’e yönelik politikalarını yıllardır sert bir dille eleştiren İngiliz müzisyen bu kez U2’nun solisti Bono’ya yüklendi. Bono’nun geçen hafta Hamas saldırılarında hayatını kaybeden Supernova festivali katılımcıları için saygı duruşunda bulunmasına, ardından da konuşma yapmasına tepki gösterdi. İrlandalı müzisyen Bono ‘Pride’ şarkısını hayatını kaybeden İsraillilere adamıştı.

Bono’nun konser sırasında yaptığı bu konuşmaya Roger Waters sert tepki gösterdi. Al Jazeera’ye verdiği röportajda Bono’nun açıklamalarına değinen Pink Floyd’un kurucusu “Annem bana zor sorunlarla karşılaştığında yapman gereken ilk şeyin okumak olduğunu söylerdi – okumak, okumak, okumak. Sonrası kolay: Doğru olanı yapmak. Bono’yu tanıyan herkes gidip onu ayak bileklerinden tutup sallamalı. Kocaman bir pislik olmayı bırakana kadar. Bu insanlara şunu söylemeye başlamalıyız, görüşleriniz çok iğrenç ve çok aşağılayıcı” dedi.

Roger Waters: Hayatımda gördüğüm en iğrenç şeylerden

Bono’yu siyonizmi savunmakla suçlayan Roger Waters “Birkaç hafta önce Las Vegas’taki Sphere’de Davut’un Yıldızları hakkında şarkı söylemesi hayatımda gördüğüm en iğrenç şeylerden biriydi” dedi. İngiliz müzisyenin geçen yıl İsrail’e yönelik eleştirileri nedeniyle Almanya’daki pek çok konseri az daha yapılamayacaktı. İsrail’in son saldırılarından önce de eleştirilerini sert dille ifade eden müzisyen Kolombiya ziyareti sırasında da İsrail’i soykırım yapmakla suçlamış ve tüm dünyaya bu trajediyi durdurması için çağrıda bulunmuştu.

Roger Waters bu çağrılarını yinelerken plaklarını yayınlayan BMG artık sanatçıyla çalışmayacağını duyurdu. Müzisyeni antisemit olmakla suçlayan BMG, bundan sonra kendisiyle çalışmayacaklarını açıkladı. Geçen yıl Almanya’daki konserleri belediyeler tarafından yasaklanan sanatçı yerel mahkemelerden bu yasak kararlarını kaldırmıştı.

Plak şirketi İsrail'in soykırım yaptığını söyleyen Roger Waters'ın anlaşmasını feshettiPlak şirketi İsrail’in soykırım yaptığını söyleyen Roger Waters’ın anlaşmasını feshetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.