Plak şirketi İsrail’in soykırım yaptığını söyleyen Roger Waters’ın anlaşmasını feshetti

İsrail'in saldırılarını en başından beri sert şekilde eleştiren Roger Waters bu tavrıyla destek gördüğü kadar yaptırımların da hedefinde. BMG şirketi İsrail'le ilgili sözleri nedeniyle müzisyenle sözleşmesini feshetti.

Kültür Sanat 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Roger Waters daha önce de İsrail'in Filistin'e inşa ettiği duvarın önüne gidip bunu protesto etmişti.

İsrail’in Filistin’e saldırıları binlerce can almaya devam ederken katliamlara karşı sesler de daha da yükseldi. Müzisyen Roger Waters İsrail’in politikalarını sert şekilde eleştirirken Filistinlilere soykırım uygulandığını söyledi. Geçen yaz daha İsrail saldırıları başlamamışken Almanya turnesindeki demeçleri mahkemeye taşınan İngiliz müzisyen bu kez de plak şirketiyle karşı karşıya.

Roger Waters iptal kültürüne taviz vermeyeceğim

Plak şirketi BMG İsrail’e eleştirileri nedeniyle Roger Waters ile sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Almanya merkezli şirket 2016 yılında 80 yaşındaki müzisyenle anlaşma imzalamış, geçen yıl Pink Floyd’un 1973 tarihli Dark Side of the Moon albümünün yeni kaydedilmiş bir versiyonunu yayınlamayı planlamıştı, Ancak şirket planından vazgeçtiğini duyurdu. Göreve yeni gelen CEO Thomas Goesfeld kararın altına imzasını atan isim oldu.

Antisemit suçlamalarını reddeden Roger Waters geçen kasım ayında Glenn Greenwald ile yaptığı bir video röportajda BMG’den “kovulduğundan” bahsetmişti. Müzisyen BMG’nin sözleşme feshinden önce de siyasi düşüncelerini değiştirmesini talep ettiğini de sözlerine ekledi. Filistin’e desteği nedeniyle çok sayıda medya kuruluşunun kendisini yok etmeye çalıştığını belirten İngiliz müzisyen geçen yıl İngiltere’nin Birmingham kentinde verdiği konserinde yaptığı konuşmayla tavrını değiştirmeyeceğini duyurmuştu. İptal kültürü karşısında duruşundan taviz vermeyeceğini açıklayan müzisyen eşine pek rastlanmayan bu durum karşısında susmayacağını vurguladı.

Roger Waters'dan dünyaya çağrı: Soykırımı hemen şimdi durdurunRoger Waters’dan dünyaya çağrı: Soykırımı hemen şimdi durdurun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.