Cumhuriyet’in 100 yılında Roma’da Atatürk’ün en sevdiği arya seslendirildi

Roma, dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan'ı ağırladı. Roma Büyükelçiliği tarafından Cumhuriyetin 100. yılı şerefine Auditorium Parco della Musica'daki konserde, Karahan, Atatürk'ün en sevdiği arya olan 'E lucevan le Stelle' başta olmak üzere operanın başyapıtlarını seslendirdi.

Kültür Sanat 5 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Roma’nın önde gelen konser salonlarından olan Auditorium Parco della Musica önceki gece özel bir konsere ev sahipliği yaptı. Roma Büyükelçiliği’nin Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlediği konserde tenor Murat Karahan ve İtalyan Soprano Maria Tomassi birlikte sahne aldı. Dünyaca ünlü Türk şef Tolga Atalay Ün yönetimindeki Roma Senfoni Orkestrası, bu özel konserde solistlere eşlik etti.

Roma’da Aşık Veysel yankılandı

İtalya’nın başkenti Roma’nın en önemli konser salonlarından Auditorium Parco della Musica’daki konserde Murat Karahan ve Maria Tomassi, ünlü aryaları hem solo hem de birlikte seslendirdi. Tenor Murat Karahan, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği arya olarak bilinen İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin Tosca operasından ‘E lucevan le Stelle’ aryası başta olmak üzere Aşık Veysel’den ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’a kadar uzanan geniş bir repertuvarda dinleyenlere solo performansıyla müzik ziyafeti sundu.

Soprano Maria Tomassi ve tenor Murat Karahan konserin ardından izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Konseri, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Roma’da yaşayan Türk vatandaşları ve çok sayıda davetli izledi.

BİFO İtalyan şef Carlo Tenan'a emanetBİFO İtalyan şef Carlo Tenan’a emanet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.