Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması’nın en iyisi ‘Düşlerdeki Hayat’

Sabancı Vakfı’nın bu yıl sekizincisini düzenlediği, su krizi temalı Kısa Film Yarışması’nda Can Yeşiloğlu'nun yönettiği 'Düşlerdeki Hayat' en iyi film seçildi. Yarışmada birinci filme ödül olarak 60 bin TL para ödülü verildi.

Kültür Sanat 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Sabancı Vakfı’nın ‘Kısa Film Uzun Etki’ sloganıyla bu sene sekizincisini düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu. Su krizi temasıyla düzenlenen yarışmada birincilik ödülünü Can Yeşiloğlu’nun yönettiği ‘Düşlerdeki Hayat’ filmi kazandı.

12 filmin yer aldığı Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nda ikinci Cihan Yıldırım imzalı ‘Sona Doğru’, üçüncü ise Mehmet Gürü Avcu’nun ‘Antroposen’ filmi oldu. Yarışmanın Mansiyon Ödülü de ‘Vahşi’ filmiyle Sinan Kaldan’a, Sosyal Etki Ödülü ise ikincilik ödülünün de sahibi ‘Sona Doğru’ filmine takdim edildi.  Yarışmada birinci filme 60 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 25 bin TL ödül verildi. Sosyal Etki Ödülü de bu yıl ilk kez 25 bin TL ile ödüllendirildi.

Kazananları belirleyen değerlendirme jürisinde film eleştirmeni Alin Taşçıyan, oyuncu Salih Bademci ve Tilbe Saran, yapımcı ve yönetmen Jamillah Van Der Lust Hulst ve senaryo danışmanı Suzanne Pradel yer aldı. Yarışmanın Sosyal Etki Jürisi’nde ise gazeteci Nilay Örnek, mimar Özgül Öztürk ve sosyal girişimci Yasemin Kırkağaçoğlu vardı. 

‘Ne mutlu ki sinemacılar su krizinin önemini benimsemiş’

Sabancı Center’da düzenlenen yarışmanın ödül töreni Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde yapıldı. Ödül töreninde konuşan Sabancı “Sekiz yıl boyunca çok önemli güncel problemlere eğildik, toplumda farkındalık yaratmak istedik. Bu yılki temamızı da şu anda ve gelecekte insanlığın en önemli problemleri arasında görülen ‘su krizi’ olarak belirledik. İklim acil durumunun göz ardı edilemeyecek sonuçlarından biri olan su kıtlığını beş dakikaya sığdıran ve izleyicide şok etkisi yaratan kısa filmler aracılığıyla bir kere daha gözler önüne serelim istedik. Ne mutlu ki sinemacılar da bu meselenin önemini benimsemiş ve çarpıcı işlere imza atmışlar. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması kapsamında gelen başvurular ve değerlendirme sürecinde gördüğümüz sinema alanındaki potansiyel bizleri her geçen yıl daha da memnun ediyor. Genç sinemacılar için basamak niteliği taşıyan yarışmamızın, onlara yeni kapılar açmasını diliyor, yarışmamıza başvuran bütün adayları tebrik ediyorum” dedi.

Güler Sabancı’ya verilen Sürdürülebilirlik Ödülü için film hazırlandı

Ödül töreninde Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya Avrupa Film Akademisi tarafından takdim edilen Sürdürülebilirlik Ödülü için hazırlanan film de izleyicilerle paylaşıldı. Güler Sabancı Aralık 2023’te Avrupa’da sürdürülebilirliğin kapsamını çevresel sürdürülebilirliğin ötesine taşıyarak ilham veren ve sorumluluk bilincini teşvik eden kurum ve kuruluşlara takdim edilen Sürdürülebilirlik Ödülü’ne (Prix Film4Climate) layık görülmüştü.  

Avrupa Film Akademisi'nden Güler Sabancı'ya büyük onurAvrupa Film Akademisi’nden Güler Sabancı’ya büyük onur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.