Sabancı’dan sanata altın destek: Dokuz genç sanatçıya 240 Cumhuriyet Altını

Genç sanatçıları desteklemek için verilen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. Dokuz genç sanatçı 240 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi 30 yaşındaki ödüllerde bugüne kadar 269 sanatçıya 7.185 Cumhuriyet Altını verildi.

Kültür Sanat 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Sakıp Sabancı Vakfı, 1994 yılından beri  Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri’yle genç sanatçıları destekliyor. Dereceye giren sanatçılara da ödül olarak Cumhuriyet Altını veriliyor. Bu yıl 30. düzenlenen ödüllerde gelenek devam etti. =İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşen ödül töreninde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden derece ile mezun olan genç sanatçılara 240 Cumhuriyet Altını verildi.

Törende genç sanatçılara ödüllerini Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Sabancı Tapan ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan takdim etti. Ödül alan isimler ise Resim Bölümü’nden Melike Kucur, Berrin Cirit, Utku Eroğlu, Heykel Bölümü’nden Elif Ece Alarcin, Lara Yurtseven, Ufuk Aydın, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden ise Zeynep Apaydın, Eren Kurt, Elif Zaim oldu.

30 yılda 269 sanatçıya 7 bin 185 Cumhuriyet Altını

30 yılda Sakıp Sabancı Vakfı tarafından 269 genç sanatçı desteklenirken onlara 7 bin 185 Cumhuriyet Altını verildi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Sabancı Tapan, törende sanat ve sanatı desteklemenin bir aile mirası olduğunu anlattı:

“Dedem Sakıp Sabancı’nın yıllar boyu biriktirdiği eserler, sadece bir koleksiyon değil, aynı zamanda bir vizyondu. Bu vizyon, evimizi müze haline getirerek topluma kazandırıldı. Sakıp Sabancı Müzesi, dedemin hat ve resim koleksiyonlarının yanı sıra dünya çapında sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapan multidisipliner bir yer haline geldi.

Dedem, bu yolda kendisine Atatürk’ü örnek almış, sanatın ve sanatçının önemine vurgu yaptığı, ‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız’ sözlerini sık sık hatırlatmıştı.

İşte bu ödüllerle dedemin inancını yaşatıyoruz… O, toplumun sanatçıların omzunda, sanatla yükseleceğine inananlardandı. Bu yüzden sadece koleksiyoner olmakla yetinmemiş, sanatın yanında olmayı, sanatı ve sanatçıyı desteklemeyi büyük mutluluk vesilesi olarak kabul etmişti. Bu ödülün 30 yıllık yolculuğu inanılmaz. 300’e yakın genç sanatçı, bu sayede fırsatlarla dolu bir dünyaya açıldı. Kimisi kendisine atölye açtı, kimisi vizyonlarını geliştirecek çeşitli eğitimler aldı, kariyerlerinde ilerleme fırsatı buldu.”

İstanbul'dan 'Yiğidim Aslanım' ile Fatma Said geçtiİstanbul’dan ‘Yiğidim Aslanım’ ile Fatma Said geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.