‘Şahsiyet’ dizisini Fransa’ya ihraç ettik: Uyarlaması çekiliyor

Haluk Bilginer’in başrol oynadığı ve oyuncuya 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran ‘Şahsiyet’ dizisinin Fransa uyarlaması geliyor. Fransa'da M6 kanalında yayınlanacak dizinin başrolü bir kadın olacak.

Kültür Sanat 8 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Haluk Bilginer’in başrol oynadığı ve performansıyla 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandığı ‘Şahsiyet’ dizisi, Fransa televizyonuna uyarlanıyor. Emekli adliye memuru Agâh Beyoğlu’nun İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’ndaki yalnız ve münzevi yaşamının Alzheimer olduğunu öğrenmesiyle değişmesini anlatan diziyi Onur Saylak yönetmişti.

Fransız oyuncu Clémentine Célarié ‘Şahsiyet’ dizisinin uyarlamasında başrolde oynayacak.

Fransa’da M6 kanalında yayınlanacak dizinin başrol kahramanı ise bir kadın olacak. Başrolü 66 yaşındaki Fransız oyuncu Clémentine Célarié canlandıracak. Uyarlama dizinin oyuncu kadrosu, bölüm sayısı ve yayın tarihine dair henüz başka açıklama yok.

Yönetmenliğini Onur Saylak’ın üstlendiği, senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı 2018 yapımı ‘Şahsiyet’ dizisinde Haluk Bilginer ile birlikte, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu ve Hüseyin Avni Danyal yer alıyordu. İlk sezonuyla Emmy Ödülü kazanan ‘Şahsiyet’ dizisinin ikinci sezonunun final bölümü Gain’de yayınlanmıştı. İkinci sezonunda 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlere ve Cumartesi Anneleri’ne odaklanan dizi sezon finalindeki Kürtçe sahnesiyle gündeme gelmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.