Sakıp Sabancı Müzesi’nde Türk Resmi Konuşmaları başlıyor

Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki 'Modernizm İzinde Türk Resmi' sergisi kapsamında Türk Resmi Konuşmaları konferans serisi düzenliyor. 25 Mayıs'ta Prof. Dr. Zeynep İnankur'un Osman Hamdi Bey anlatımıyla başlayacak olan seri 13 Haziran'a kadar devam edecek.

Kültür Sanat 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sakıp Sabancı Müzesi Modernizmin İzinde Türk Resmi sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sakıp Sabancı Müzesi (SMM), Türk Resmi Konuşmaları serisine ev sahipliği yapacak. 25 Mayıs’ta müzede başlayacak olan konferans serisi ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki ‘Modernizm İzinde Türk Resmi’ sergisi kapsamında düzenlenen konferans serisi 13 Haziran’a kadar devam edecek.

Türk sanat tarihinin farklı dönemlerininin konuşulacağı konferans serisi 25 Mayıs’ta Prof. Dr. Zeynep İnankur’un ‘Çok Yönlü Bir Kimlik: Müzeci, Arkeolog, Eğitimci ve Ressam Osman Hamdi Bey’ başlıklı konuşmasıyla başlıyor. Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan modernleşme sürecinin kronolojik olarak ele alınacağı konferans serisinin diğer oturumu ise 30 Mayıs Salı günü gerçekleşecek. Dr. Özlem İnay Erten’in, “Hüseyin Zekâî Paşa’nın Resimleri, Koleksiyonculuğu, Fotoğrafları ve Sanat Yazarlığı Üzerine” başlıklı konferansında ressamın yaşamına dair detaylı bir anlatım yer alacak.

Konferans serisi, Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Modernizmin İzinde Türk Resmi sergisi kapsamında düzenleniyor.

Serinin bir diğer ilgi çekici oturumu ise 1 Haziran’da. Türk resim tarihine damga vuran asker ressamlar dönemi, Dr. Ali Kayaalp tarafından anlatılacak. Dr. Ayşenur İlkan’ın ‘Bohem Ressam, Efsane Hoca, Sıra Dışı Kişilik: Çallı İbrahim’ başlıklı konuşması ise 6 Haziran Salı günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Konferans serisinin son oturumu ise 13 Haziran’da. Dr. Bahadır Sürelli’nin ‘Süleyman Seyyid ve Fenn-i Menâzır’ başlıklı konuşması kırk yıldan fazla bir zaman çoğu Harp Okulu’nda olmak üzere öğrencilere dersler veren ve çoğunlukla natürmort eserleriyle tanıdığımız Süleyman Seyyid’in çalışmalarına odaklanacak.

CerModern bir efsaneyi ağırlıyor: Şevket DağCerModern bir efsaneyi ağırlıyor: Şevket Dağ

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.