Sabancı Müzesi’nde hep yana yana: Müzede Sahne’de ‘Harika Şeyler Listesi’

Sakıp Sabancı Müzesi'nde 18 Ağustos'ta başlayan Müzede Sahne etkinlikleri bugün sona eriyor. Dün akşam Genco Erkal'ı ağırlayan Fıstklı Teras'ta bugün gündüz saatlerinde çocuklara akşam saatlerinde ise yetişkinlere yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşen Müzede Sahne buluşmaları bugün sona eriyor.

Sakıp Sabancı Müzesi’nin Boğaz’a nazır noktası Fıstıklı Teras’ta 18 Ağustos’ta başlayan Müzede Sahne etkinlikleri bugün sona eriyor. Ayşe Draz’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği buluşmaların ilkinde eğitmen ve yazar Nazlı Çevik Azazi’nin Agnes Denes’in Yaşayan Piramit’i üzerine kurguladığı, Faysal Macit ve Serdar Avcıoğlu’nun müzikleriyle eşlik ettiği ‘Yaşayan Anlatılar’ dinletisiyle gerçekleşti. Ardından Tiyatro Hemhal’in geçen sezonda çok ses getiren oyunu ‘N’olcak Bu Yusuf Umut’un Hali sahnelendi.

Bu buluşmanın ardından önceki gün Sakıp Sabancı Müzesi, yine özel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Müzede Sahne kapsamında  18 Ağustos Cuma ses tasarımcısı ve araştırmacı Dr. Oğuz Öner’in Atlı Köşk’ün ses manzarasına kulak vermek, katılımcıların bu manzara eşliğinde kendi ritimlerini ve seslerini dokumak üzere mekâna özgü bir ses deneyimi olarak kurguladığı atölyesi gerçekleştirildi. Aynı günün akşamı ise 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilen Pınar Güntürkün’ün başrolünde yer aldığı Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun ‘Herkes Kocama Benziyor’ oyunu sahnelendi.

Müzede Sahne etkinlikleri bugün sona eriyor

Dünün gündüz programında çocukların sanat ve kültür haklarından yola çıkan bir sosyal girişim olan Atta’nın sahneleyeceği ‘Bully Bully’ ile Tiyatro BeReZe’nin tek bir durumun içinde saklı sonsuz olasılığa ve mizaha işaret eden çağdaş oyunlardan uyarladıkları ‘Olsa Olmalı Olabilir’ başlıklı oyunu sahnelendi. Müzede Sahne’nin akşam programında ise usta oyuncu Genco Erkal’ın başrolde olduğu, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘İmparator’ izleyiciyle buluştu.

Müzede Sahne’nin son günü yani bugün ise Atta’nın 6-18 aylık bebekler için kurguladığı ‘Çık Dışarı’ performansı, Melih Kıraç’ın beş performansçı ile Atlı Köşk için özel olarak uyarladığı günbatımı melodrama gösterilerinden sonra, genç ve başarılı oyuncu Bora Akkaş’ın başrolünü üstlendiği, Talimhane Tiyatrosu yapımı ‘Harika Şeyler Listesi’ sahnede olacak.

Nazan Ölçer: Hey yan yana dedik

Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer “2016 yılında Kuzgun Acar’ın ‘Kuşlar Soyut Kompozisyon’ isimli eserinin sergilenmesine paralel olarak gerçekleştirilen, tek bir oyunla başlayan Müzede Sahne zaman içinde gelişti; konuşmalar, paneller, okumaların olduğu kapsamlı bir gösteri haftasına dönüştü. İlk yıldan bu yana Müzede Sahne’nin programı günümüzün sorun ve kavramları etrafında şekillendirildi.

Bu yıl programın sanat yönetmenliğini teslim ettiğimiz Ayşe Draz’la birlikte genç, kadın, erkek, herkese dokunan, herkesin kendinden bir parça bulacağı, çok başarılı oyunlardan bir şeçki hazırladık. Başlığımıza da ‘Hep yan yana’ dedik. Pazar gününe kadar devam edecek Müzede Sahne’de  farklı kültür, sınıf ve yaş gruplarından hikâyeler içeren seçkide bir imparatorun hayatına, İstanbul’da yaşayan genç bir adamın hikâyesine, işçi bir kadının mücadelesine ve bir çocuğun hayal ve özlemlerine tanık olacağız. Ortak insanlık hallerine bakıp, birbirimize kulak vermenin, kısacası hep yan yana durmanın kıymetinin altını çizeceğiz. Tüm sanatseverleri bahçemizin ve Boğaz’a nazır Fıstıklı Teras’ın büyüleyici atmosferinde bu deneyimi yaşamaya davet ediyoruz” diyor.

 

 

Akbank Caz Festivali'nin sürprizi Erik TruffazAkbank Caz Festivali’nin sürprizi Erik Truffaz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.