Sanatçılardan depremzedelere destek: Geliri 100. Yıl Köyü’ne

Sanatçılar, geliri Hatay'daki depremzede gençlerin eğitimine aktarılacak 100. Yıl Köyü projesi için YBY Woods'ta sahne alacak. 3 Ekim'de gerçekleşecek konserlerde sanatçılar Jehan Barbur, Fuat Güner, Ceylan Ertem, Suat Suna ile Uğur Aslan yer alıyor.

Kültür Sanat 27 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sanatla dayanışma çalışmaları devam ediyor. Aralarında Jehan Barbur, Fuat Güner ve Ceylan Ertem’in de bulunduğu sanatçılar, geliri Hatay’daki depremzede gençlerin eğimine aktarılacak 100. Yıl Köyü projesi için Kemerburgaz’daki YBY Woods’ta sahne alacak. 3 Ekim’de gerçekleşecek konserin sunuculuğunu İlker Ayrık üstlenecek. 0-12 yaş aralığındaki çocukların katılımının ücretsiz olduğu konsere, dinleyiciler kendi sandalyeleri ve hatta yiyecekleriyle konser alanına girebilecek.

100. Yıl Köyü için bir araya geliyorlar

Gülmek İyileştirir Derneği iş birliği ile Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki YBY Woods’ta düzenlenecek olan konserde ünlü sanatçılar büyük yıkıma uğrayan Hatay’da depremzedeler ile dayanışmak için Jehan Barbur, Fuat Güner ve Ceylan Ertem’in yanı sıra Suat Suna ile Uğur Aslan. Proje kapsamında Hatay’da bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü içerisinde, 120 dönümlük arazide, 300 ev ve destek birimleri oluşturulacak.

Depremden en çok etkilenen kentlerin başında gelen Hatay’ın kendi toprağı kullanılarak kerpiçten, sürdürülebilir şekilde tasarlanan 100. Yıl Köyü, ilk 3 yıl ücretsiz olarak afetten etkilenen ailelerin kullanımına sunulacak. Bu kapsamda Mustafa Kemal Üniversitesi öğrenci yurtları, lojmanları ve destek birimleri olarak eğitime hizmet etmeye devam edecek. İçerisinde yer alacak istihdam atölyeleri ile hem üniversiteye hem de Hatay’a hayat katacak olan proje, binlerce üniversiteliye yıllar boyu destek verecek.

Türkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldiTürkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.