Notalar bir flüt ve bir arptan depremzedeler için dökülecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenler için başlatılan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası kapsamında arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve flüt sanatçısı Elif Yurdakul, bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sevilen eserleri afetzedeler için seslendirecek.

Kültür Sanat 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sanatçılar depremzedeler için dayanışmaya devam ediyor. Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve flüt sanatçısı Elif Yurdakul, ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası kapsamında sahne alacak. Müzisyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde bu akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verecek.

İzmir’deki konserlerde konser biletinin yanı sıra bağış bileti seçeneği bulunduğunu belirten Pancaroğlu, konserini duyurduğu dünyanın dört bir yanından meslektaşlarının da bilet alarak depremzedelere destek verdiğini aktardı.

“Hüzünlü bir anda ortaya çıktı”

Depremlerin herkesi derin üzüntüye boğduğunu, kendisinin de o süre zarfında enstrümanını eline alamadığını anlatan Pancaroğlu, bu afetin kendisinde dayanıklılık duygusunu canlandırdığını ifade etti. Pancaroğlu, “Yapılarımızla, duygularımızla nasıl daha dayanıklı oluruz?” düşüncesinde olduğu bir dönemde yaptığı besteye ‘Mukavemet’ adını verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Mukavemet, ne yapacağımı bilemediğim, çok üzüntülü bir anımda içime doğdu, bir temenni aslında. Yapılarımız, kendimiz, toplumumuzun dayanıklı olmasının yanı sıra acılarımıza da dayanabilmemiz gerekiyor. Eseri, Türk aksağı usulüne oturttum. O da biraz manidar oldu hem aksıyor ama hem de Türk müziğinde sevilen bir usul. Ortaya çıkınca da mutlu oldum, paylaşmak da beni mutlu ediyor. İlk kez sahnede seslendireceğiz.”

Konserin bir bölümünde ağıt olacağını belirten Şirin Pancaroğlu, bu bölümde ‘Mukavemet’ ve ‘Veda’ isimli parçaları seslendireceklerini söyledi. Pancaroğlu, konserde farklı zaman ve coğrafyalardan da eserlerin yer alacağını, repertuvarda kulağa hoş gelen melodilere ağırlık vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Fazıl Say, Cumhuriyet’in 100. yılı için marş besteledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.