Piyanonun yenilikçi ismi Nils Frahm İstanbul’da

Nils Frahm, bu akşam İstanbul'da. Sürpriz bir duyuruyla turnesine İstanbul'u ekleyen ünlü müzisyen bu akşam Zorlu PSM'de. İstanbul2a en son yaklaşık dört yıl önce gelen 40 yaşındaki Alman piyanist ve besteci, minimal bir o kadar da deneysel tarzını yansıttığı eserlerini seslendirecek.

Kültür Sanat 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Alman besteci ve piyanist Nils Frahm, minimal müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.

İstanbul yine oldukça hareketli bir hafta sonuna merhaba diyor. Kentin her iki yakasına yayılan etkinliklerde radarımıza takılanları sıralamaya başlayalım. Haftanın en özel etkinliklerinden biri Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Alman piyanist Nils Frahm yaklaşık dört yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da. 2019’da da Zorlu PSM’de konser veren minimal ve neoklasik müziğin önemli temsilcisi bu akşam bir nevi hasret giderecek. Farklı türleri müziğinde buluşturan Nils Frahm, çıktığı Avrupa turnesinde İstanbul’da bir nefes alacak.

Nils Frahm gerçeklikten bir kopuş vaat ediyor

Nils Frahm, uzun sayılabilecek bir aranın ardından yeniden İstanbullu müzikseverlerle buluşacağını çok yakın bir tarihte duyurmuştu. Bir aydan daha kısa bir sürede gerçekleşen programlama bu yönüyle Alman bestecinin hayranları nezdinde de güzel bir sürpriz oldu. Güzel bir tesadüf eseri İstanbul haftayı minimal ve neoklasik müziğin büyük isimlerinden İtalyan besteci ve piyanist Ludovico Einaudi ile açarken kapanışı da bu alanın bir diğer önemli ve yenilikçi ismiyle yapıyor.

40 yaşındaki Alman besteci ve piyanist, geçen yıl ‘Music for Animals’ adını taşıyan yeni albümünü yayınlamıştı. Sürekli yeni arayışlar içerisinde olan tarzını bu albümde de sürdüren Frahm, yeniliklere ve denemelere hep açık kalmayı başarıyor. Konserlerini izleyenlerin büyüleyici ve hatta astral seyahat olarak tanımadığı Frahm’ın bu sürpriz buluşması haftanın yorgunluğunu atıp gevşemek isteyenler için en ideal seçeneklerden biri. Elbette İstanbul’da hafta tek özel buluşması bu değil. Rotamıza cuma gecesinin öne çıkan etkinlikleriyle devam edelim.

Cem Adrian ile hüzünlü dakikalar

Vokal yeteneğiyle dinleyenleri etkilemyi başaran Lucy Woodward bu akşam saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’da. Aynı saatlerde Boğaz’ın diğer yakasında Hedonutopia, dikkat çekici melodileriyle Kadıköy Sahne’de semtin nabzını tutacak. Saatler 21.00’i gösterdiğinde Kemerburgaz Kent Ormanı’nda duygusal ve karanlık şarkıların prensi Cem Adrian, yüksek hüzün tonlarında bir performans sergileyecek.

Alternatif sahnenin güçlü ismi Adamlar aynı saatlerde Küçükçiftlik Park’ta Boğaz esintileri eşliğinde şarkılarını seslendirecek. Kentin bir diğer açık hava mekânı olan Turkcell Vadi’de ise Sertab Erener sahne alacak.Buraya birkaç dakika mesafedeki Uniq İstanbul’da ise Türkiye’nin popstarı Ajda Pekkan sevenleriyle buluşacak. Mekânın hemen bitişiğinde yer alan Volkswagen Arena ise Facebooklu yıllara damgasını vuran Fransız müzisyen Zaz’ı ağırlayacak. 12 yıl önce ünlenen ‘Je Veux’ şarkısıyla Zaz, hayattan dileklerini sıralarken kısa sürede ünlenmiş ve Paris sokaklarında şarkı söylediği video 7’den 70’e herkesin Facebook profilinde paylaşılmıştı. O günleri hatırladınız değil mi?

Gelelim haftanın en güzel günü olma konusunda cuma ile kıyasıya bir yarış içerisinde olan cumartesinin programına. Uluslararası yıldızlar konusunda cuma kadar bonkör olmasa da yarın da İstanbul özel buluşmalara ev sahipliği yapmaya devam edecek. Asmalımescit’i canlandıran mekânlardan Blind, İsrailli misafirleri Anna RF’i ağırlayacak. Topluluk ıpkı Zaz gibi Facebook ve Youtube ile kısa sürede büyük bir ün kazanmayı başarmıştı.

Asmalımescit’te Anna RF konseri devam ederken Boğaz’ın diğer yakasında JJ Arena’da Gaye Su Akyol ve Lalalar aynı sahneyi paylacak. Hali hazırda Lalalar’ın Ali Güçlü Şimşek’in, bir yandan da Gaye Su Akyol ile birlikte çalıştığını düşününce ortaya güzel olması muhtemel bir kesişimin çıkacağını söylemek mümkün. Bir diğer Jolly Joker olan Kıyı İstanbul’da ise alternatif müziğin bir diğer önemli kadın solisti Ceylan Ertem sahne alacak. Bir gece önce Zaz’ı ağırlayan Volkswagen Arena bu kez Gipsy Kings’in performansına ev sahipliği yapacak. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise Zorlu PSM’de Büyük Ev Abluka’da konseriyle yine harika olma ihtimali yüzde 99.9 olan bir performansa tanıklık edecek.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.