Şarkıcı Sia otizmli olduğunu açıkladı

Avustralyalı şarkıcı ve film yapımcısı Sia, katıldığı bir podcast programında otizm spektrumunda olduğunu açıkladı. Şarkıcı, iki yıl önce yazıp yönettiği 'Music' adlı filmde otizmle ilgili rahatsız edici ve yanıltıcı bilgiler edindiği gerekçesiyle eleştirilmişti.

Kültür Sanat 1 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Avustralyalı pop yıldızı ve film yapımcısı, katıldığı podcast programında alkol bağımlılığı hakkında da konuştu.

Avustralyalı şarkıcı ve film yapımcısı Sia, katıldığı bir podcast programında otizmli olduğunu anlattı. 47 yaşındaki şarkıcı, otizm spektrumunda olduğunu kısa süre önce öğrendiğini belirtti ve hislerini açıkladı: “45 yıl boyunca ‘insan kostümümü’ giymemin zamanı geldi’ diye düşünüyordum. Son iki yılda ise tamamıyla kendim gibi olduğumu hissediyorum.”

Şarkıcı, iki yıl önce yazıp yönettiği bir drama filmiyle kariyerinde yeni bir pencere açmıştı. İlk yönetmenlik deneyimi gerçekleştirdiği ‘Music’ adlı film, otizmle ilgili rahatsız edici ve yanıltıcı bilgiler edindiği gerekçesiyle eleştirilmişti. Sia ise filmle ilgili eleştirelere, karakterin tamamen  nöro-atipik bir arkadaşına dayanarak yazıldığını söylemişti. Şarkıcı bahsettiği arkadaşın kendisi olup olmadığı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SIA (@siamusic)

Film için özür diledi

Sia’nın bakıcılara ve otizm topluluğuna bir aşk mektubu olarak nitelendirdiği film, iki Altın Küre adaylığı aldı. Öte yandan filmin yayınlanmasını iptal edilmesini talep edenler de vardı. Bunun üzerine şarkıcı, Twitter’da bir dizi özür yayınlamış ve hesabını silmişti. Sia katıldığı programda ayrıca ayrıca alkol bağımlılığı ve iyileşme sürecine ilişkin açıklamalar da yaptı.

Bir Türkiye öyküsü: Kelepçeden tebrik telefonuna, şimdi de yaftalama ve linceBir Türkiye öyküsü: Kelepçeden tebrik telefonuna, şimdi de yaftalama ve lince

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.