Şehir için Contemporary İstanbul zamanı! Dünya Haliç’e geliyor

Contemporary İstanbul, Haliç'teki tarihi Tersane'de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanından galeriler ve koleksiyonerleri İstanbul'da ağırlayacak olan fuarın ön gösterim tarihleri 26-27 Eylül. Özel projelerin de görücüye çıkacağı fuar, 28 Eylül-1 Ekim arasında genel ziyarete açık.

Kültür Sanat 27 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Contemporary Istanbul, 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. 26-27 Eylül'de ön gösterim tarihleri.

Tersane İstanbul, yılın beklenen organizasyonuna ev sahipliği yapmak için gün sayıyor. Bu yıl 18.si düzenlenecek olan Contemporary İstanbul, Haliç’in tarihi atmosferinde sanatseverleri çağdaş sanatla buluşturacak. 26-27 Eylül’de ön gösterimin gerçekleşeceği etkinlik, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında da genel ziyarete açık olacak. Fuarın bilet satışları eylül ayında resmi sitede satışa sunulacak.

Etkinlik süresince Contemporary Istanbul, 22 farklı ülkeden gelen 67 çağdaş sanat galerisi, dört inisiyatif ve dört sanat kurumunu şehirde ağırlayacak. Koleksiyonerler ve sanatseverleri de buluşturan fuara bu yıl 21 çağdaş sanat galerisi ilk kez katılıyor. Tiflis’ten Bogota’ya, Riga’dan Dubai’ye, Tahran’dan Johannesburg’a, Madrid’den Almatı’ya, Moskova’dan Meksiko’ya dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer alacağı fuara ilginin önceki yıllardaki gibi büyük olması bekleniyor.

Contemporary İstanbul Photo Focus ufuk açmayı hedefliyor

67 çağdaş sanat galerisinin yer alacağı fuarda önceki yıllarda da olduğu gibi öne çıkan bazı projeler var. CI Photo Focus da bunlardan biri. Fotoğrafın bir sanat formu olarak önemini, güncel fotoğrafçılık pratiğinde çalışan sanatçı, galeri ve yayınları bir araya getiren 1. CI Photo Focus, Photo London’ın Danışma Kurulu Üyesi olan ve Sotheby’s Fotoğraf Bölümü’nün eski Direktörü Simone Klein rehberliğinde gerçekleşecek.

Canlı diyalogların teşvik edildiği bu platformda Borusan Contemporary’nin özel koleksiyonununda yer alan 20 uluslararası sanatçının eserlerine yer verilecek. 1. CI Photo Focus; Danışma Kurulu Üyeleri Ansen, Coşar Kulaksız, Kumru Eren, Leyla Ünsal, Sarp Kerem Yavuz, Tony Ventura, işbirliğinde gerçekleşmektedir.

The Yard sanatseverlerle buluşacak

Akbank’ın katkılarıyla düzenlenen Conteporary İstanbul’da Akbank Sanat standında Hasan Bülent Kahraman küratörlüğündeki ‘Şaka’ adlı sergisi gerçekleşecek. Öte yandan Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin kaktısıyla, Art Basel’den sonra BMW Electric AI Canvas projesi sanatseverlerle Tersane’de buluşacak. Arjantinli sanatçı Cecilia Bengolea işbirliğiyle gerçekleşecek LG Oled Art projesi, her yıl farklı bir programla dikkat çeken CIF Dialogues by İGA Art konuşmaları 27-28 Eylül tarihlerinde ve İstanbul çemberinin dışına taşan Anadolu’nun birçok şehrinde hızla gelişen çağdaş sanat girişimlerinin eserleri de fuarda yer alacak.

Defne Ayas: İKSV kendini yenilemeyen bir kurum olursa bunun kimseye faydası yokDefne Ayas: İKSV kendini yenilemeyen bir kurum olursa bunun kimseye faydası yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.