Selami Şahin’i bir de onlardan dinleyin!

Selami Şahin Şarkıları albümü bugün raflardaki yerini aldı. Usta müzisyenin sevilen şarkıları Teoman, Sıla, Birsen Tezer, Kenan Doğulu, Rubato, Atiye, Elif Sanchez, Gribin gibi isimler tarafından yeniden yorumlandı. 10Haber albümü dinlendi. Bir de sürpriz size albümün devamı da gelecek.

Kültür Sanat 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
‘Selami Şahin Şarkıları’ projesinin kapak illüstrasyonu, Ethem Onur Bilgiç imzası taşıyor.

Selami Şahin Türk müziğinin son 50 yılına damga vuran isimlerinden biri. Besteleriyle pek çok müzisyenin büyük şöhrete ulaşmasına aracı olan Şahin, kendi seslendirdiği eserlerle de büyük bir hayran kitlesi edindi. Annesi için yazdığını ifade ettiği ‘Özledim Her Şeyini’, eşine adadığı ‘Seninle Başım Dertte’, dostlukları için kaleme aldığı ‘Eskimeyen Dost’ gibi unutulmaz şarkılara imza atan müzisyen için epeydir merakla beklenen saygı albümü bugün yayınlandı.

Selami Şahin Şarkıları adlı albümde sanatçının artık her biri klasikleşmiş şarkılarını Türkiye’nin önde gelen isimleri seslendirdi. Aralarında Teoman, Sıla, Kenan Doğulu, Birsen Tezer, Rubato, Atiye, Elif Sanchez, Derya Bedavacı ve Gripin, gibi isimlerin yer aldığı albüm uzun süredir merakla bekleniyordu.

Özellikle 1980’li yıllarda Zeki Müren’in seslendirdiği pek çok şarkının altında imzası bulunan Selami Şahin’in kariyeri boyunca seslendirdiği şarkılardan oluşan bu albümün devamının da geleceğinin müjdesini verelim. Şimdilik tarihi ve hangi sanatçıların yer alacağı sürpriz olsa da 50 yıllık sanat hayatına yüzlerce beste sığdıran Şahin’in unutulmaz eserlerinden oluşacak yeni bir saygı albümü de yolda.

Selami Şahin klasiklerine yeni yorum

‘Selami Şahin Şarkıları’ albümü ‘Özledim Her Şeyini’, ‘Dostlarım’, ‘Ödüm Kopuyor’, ‘Benim İçin Öldün Artık’, ‘Seninle Başım Dertte’, ‘Sokakların Dili’, ‘Sen Mevsimler Gibisin’, ‘Usta’, ”Namert Olayım’ ve ‘Sefam Olsun’ şarkılarından oluşuyor. Merakla beklenen bu saygı albümünde Sıla ‘Özledim Her Şeyini’, Kenan Doğulu ‘Seninle Başım Dertte’, Birsen Tezer ‘Sen Mevsimler Gibisin’, Rubato ‘Ödüm Kopuyor’, Derya Bedavacı ‘Namert Olayım’, Atiye ‘Sefam Olsun’, Sakiler ‘Usta’ ve Teoman da ‘Dostlarım’ı seslendirdi.

Albümün giriş parçası olan ‘Özledim Her Şeyini”ne Sıla güçlü yorumuyla ayrı  bir hava katarken Teoman’ın performansı da dikkat çekiyor. Türk rock müziğinin yıldızı Teoman, Selami Şahin’in Tanju Okan’dan duyduğumuz bestesi ‘Dostlarım’ı kendisine has tarzıyla yorumluyor. Şarkının düzenlemesi İskender Paydaş’a ait. Kenan Doğulu’nun seslendirdiği 1983 çıkışlı ‘Seninle Başım Dertte’ klasiğinin düzenlemesinde ise Ozan Doğulu’nun imzası var.

15 Ağustos tarihinde 75. yaşını kutlayacak olan büyük usta Selami Şahin’e adeta saygı duruşu niteliğinde hazırlanan albümün müzik direktörlüğünü Lider Şahin üstlenirken, yeniden düzenlemelerinde ise İskender Paydaş ve Ozan Doğulu’nun yanı sıra Gürsel Çelik, Febyo Taşel ile Paul Sanchez gibi isimler yer alıyor.

‘Selami Şahin Şarkıları’ projesinin kapak illüstrasyonu ise dönem yaptığı çalışmalarla dikkat çeken tasarımcısı Ethem Onur Bilgiç’e ait. Merakla beklenen bu özel albüm tüm dijital platformlarda aynı anda dinleyicilerle buluşacak.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.